Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Härligt mjäll fisk med smakrikt tillbehör och krämig sås.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1.2 kg lutfisk
  • Bakade rotsaker:
  • 800 g potatisar, i bitar
  • 2 grovt hackade paprikor
  • 1 grovt skuren squash
  • 2 delade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Blomkålssås:
  • 300 g blomkål, delat i buketter
  • 2 dl kycklingfond av fond
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk smör
  • 0.25 krm vitpeppar
  • 2 msk finhackad dill
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Vattna ur och tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen. Häll av spadet. Håll lutfisken varm.

Bakade rotsaker

  1. Lägg grönsakerna i en ugnslångpanna täckt med bakplåtspapper. Salta. Ringla över oljan och blanda runt så att allt blir inoljat. Baka i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka, 25-30 minuter.

Blomkålssås

  1. Koka blomkålen mjuk i kycklingfonden. Tillsätt grädden. Koka upp. Mixa såsen slät. Smaka av med lite smör, salt och nymalen vitpeppar. Rör ner dillen.
  2. Servera lutfisken med rotfrukter och sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(41)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Lax- och spenatpaj

(90)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.2 kg lutfisk
  • Bakade rotsaker:
  • 800 g potatisar, i bitar
  • 2 grovt hackade paprikor
  • 1 grovt skuren squash
  • 2 delade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Blomkålssås:
  • 300 g blomkål, delat i buketter
  • 2 dl kycklingfond av fond
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk smör
  • 0.25 krm vitpeppar
  • 2 msk finhackad dill
  • 0.5 tsk salt

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Härligt mjäll fisk med smakrikt tillbehör och krämig sås.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vattna ur och tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen. Häll av spadet. Håll lutfisken varm.

Bakade rotsaker

  1. Lägg grönsakerna i en ugnslångpanna täckt med bakplåtspapper. Salta. Ringla över oljan och blanda runt så att allt blir inoljat. Baka i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka, 25-30 minuter.

Blomkålssås

  1. Koka blomkålen mjuk i kycklingfonden. Tillsätt grädden. Koka upp. Mixa såsen slät. Smaka av med lite smör, salt och nymalen vitpeppar. Rör ner dillen.
  2. Servera lutfisken med rotfrukter och sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(41)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Lax- och spenatpaj

(90)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies