
Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås
Betyg (1-5):
Härligt mjäll fisk med smakrikt tillbehör och krämig sås.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.2 kg lutfisk
- Bakade rotsaker:
- 800 g potatisar, i bitar
- 2 grovt hackade paprikor
- 1 grovt skuren squash
- 2 delade tomater
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- Blomkålssås:
- 300 g blomkål, delat i buketter
- 2 dl kycklingfond av fond
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk smör
- 0.25 krm vitpeppar
- 2 msk finhackad dill
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Vattna ur och tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen. Häll av spadet. Håll lutfisken varm.
Bakade rotsaker
- Lägg grönsakerna i en ugnslångpanna täckt med bakplåtspapper. Salta. Ringla över oljan och blanda runt så att allt blir inoljat. Baka i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka, 25-30 minuter.
Blomkålssås
- Koka blomkålen mjuk i kycklingfonden. Tillsätt grädden. Koka upp. Mixa såsen slät. Smaka av med lite smör, salt och nymalen vitpeppar. Rör ner dillen.
- Servera lutfisken med rotfrukter och sås.
Liknande recept
Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås
Betyg (1-5):
Härligt mjäll fisk med smakrikt tillbehör och krämig sås.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vattna ur och tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen. Häll av spadet. Håll lutfisken varm.
Bakade rotsaker
- Lägg grönsakerna i en ugnslångpanna täckt med bakplåtspapper. Salta. Ringla över oljan och blanda runt så att allt blir inoljat. Baka i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka, 25-30 minuter.
Blomkålssås
- Koka blomkålen mjuk i kycklingfonden. Tillsätt grädden. Koka upp. Mixa såsen slät. Smaka av med lite smör, salt och nymalen vitpeppar. Rör ner dillen.
- Servera lutfisken med rotfrukter och sås.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!