Lövbiffstortilla med chipotledressing
  • Tid 100 min

Lövbiffstortilla med chipotledressing

5 (3 betyg)

Matiga wraps med smak av rökt chilfrukt och kajenn.

  • Tillagningstid 100 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

8 portioner
  • 800 g tunn lövbiff eller skivor av rostbiff
  • 4 tsk rapsolja
  • 8 mjuka tortillas, gärna fullkorn
  • 300 g skivade grillade grönsaker, t ex paprika, salladslök, zucchini
  • 80 g blandad sallad
Kajennrub:
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk strösocker eller brunt farinsocker
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk salt
Chipotledressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 matlagningsyoghurt 10%
  • 2 tsk chipotlepasta
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm socker
  • 1 krm salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Gnid in köttet med kryddblandningen och låt det dra i kylen ca 1 timme. Blanda dressingen. Rumstemperera biffarna, pensla med olja och skär i breda remsor. Grilla dem 1-2 minuter per sida.

  2. 2

    Värm bröden på grillen. Rulla dem till strutar och fyll med köttet och grönsakerna. Klicka på dressingen.

Kajennrub

  1. 1

    Blanda alla ingredienser. Saltet drar ut lite köttsaft som gör att kryddorna löses upp.

Chipotledressing

  1. 1

    Blanda alla ingredienser.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar