För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lövbiffstortilla med chipotledressing

Betyg (1-5):
5 (4 betyg)

Matiga wraps med smak av rökt chilfrukt och kajenn.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g tunn lövbiff eller skivor av rostbiff
  • 4 tsk rapsolja
  • 8 mjuka tortillas, gärna fullkorn
  • 300 g skivade grillade grönsaker, t ex paprika, salladslök, zucchini
  • 80 g blandad sallad
  • Kajennrub:
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk strösocker eller brunt farinsocker
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • Chipotledressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 matlagningsyoghurt 10%
  • 2 tsk chipotlepasta
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm socker

Gör så här

  1. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt det dra i kylen ca 1 timme. Blanda dressingen. Rumstemperera biffarna, pensla med olja och skär i breda remsor. Grilla dem 1-2 minuter per sida.
  2. Värm bröden på grillen. Rulla dem till strutar och fyll med köttet och grönsakerna. Klicka på dressingen.

Kajennrub

  1. Blanda alla ingredienser. Saltet drar ut lite köttsaft som gör att kryddorna löses upp.

Chipotledressing

  1. Blanda alla ingredienser.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Felix

2020-07-04

Vilken mängd salt till rubben?

Liknande recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(6)

Falukorvstaco med hemgjord salsa

(2)

Broccolisoppa med ädelosttoast

(24)

Sötpotatissoppa med matiga våfflor

(6)

Quesadilla med quinoa och chili

(9)

Soppa med rostad aubergine och avokado

(5)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(17)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g tunn lövbiff eller skivor av rostbiff
  • 4 tsk rapsolja
  • 8 mjuka tortillas, gärna fullkorn
  • 300 g skivade grillade grönsaker, t ex paprika, salladslök, zucchini
  • 80 g blandad sallad
  • Kajennrub:
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk strösocker eller brunt farinsocker
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • Chipotledressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 matlagningsyoghurt 10%
  • 2 tsk chipotlepasta
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm socker

Lövbiffstortilla med chipotledressing

Betyg (1-5):
5 (4 betyg)

Matiga wraps med smak av rökt chilfrukt och kajenn.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt det dra i kylen ca 1 timme. Blanda dressingen. Rumstemperera biffarna, pensla med olja och skär i breda remsor. Grilla dem 1-2 minuter per sida.
  2. Värm bröden på grillen. Rulla dem till strutar och fyll med köttet och grönsakerna. Klicka på dressingen.

Kajennrub

  1. Blanda alla ingredienser. Saltet drar ut lite köttsaft som gör att kryddorna löses upp.

Chipotledressing

  1. Blanda alla ingredienser.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Felix

2020-07-04

Vilken mängd salt till rubben?

Liknande recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(6)

Falukorvstaco med hemgjord salsa

(2)

Broccolisoppa med ädelosttoast

(24)

Sötpotatissoppa med matiga våfflor

(6)

Quesadilla med quinoa och chili

(9)

Soppa med rostad aubergine och avokado

(5)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(17)