Löjromstoast med crème fraiche

Löjromstoast med crème fraiche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Klassisk löjromstoast med stekt bröd som toppas med crème fraiche, löjrom och rödlök. Den perfekta förrätten på nyårsafton.

Tillagningstid: 20 min + 8 timmar
4 portioner
  • 160 g löjrom eller sikrom
  • 8 skivor vitt formbröd
  • smör, till stekning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 liten rödlök
  • dill eller gräslök, till garnering

Gör så här

  1. Lägg löjrommen i ett kaffefilter minst 8 timmar, så att överflödig vätska rinner av och rommen går att forma.
  2. Skär bort kanterna på bröden och stek till fin gyllene färg på båda sidor i smör.
  3. Lägg upp på tallrikar. Forma rom och crème fraiche till ägg med hjälp av två skedar, lägg ett ägg av vardera på varje brödbit.
  4. Toppa med finhackad lök och garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Löjromstoast med crème fraiche
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 160 g löjrom eller sikrom
  • 8 skivor vitt formbröd
  • smör, till stekning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 liten rödlök
  • dill eller gräslök, till garnering

Löjromstoast med crème fraiche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Klassisk löjromstoast med stekt bröd som toppas med crème fraiche, löjrom och rödlök. Den perfekta förrätten på nyårsafton.

Tillagningstid: 20 min + 8 timmar
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg löjrommen i ett kaffefilter minst 8 timmar, så att överflödig vätska rinner av och rommen går att forma.
  2. Skär bort kanterna på bröden och stek till fin gyllene färg på båda sidor i smör.
  3. Lägg upp på tallrikar. Forma rom och crème fraiche till ägg med hjälp av två skedar, lägg ett ägg av vardera på varje brödbit.
  4. Toppa med finhackad lök och garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!