Löjromstoast med crème fraiche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Klassisk löjromstoast med stekt bröd som toppas med crème fraiche, löjrom och rödlök. Den perfekta förrätten på nyårsafton.

Tillagningstid: 20 min + 8 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 160 g löjrom eller sikrom
  • 8 skivor vitt formbröd
  • smör, till stekning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 liten rödlök
  • dill eller gräslök, till garnering

Gör så här

  1. Lägg löjrommen i ett kaffefilter minst 8 timmar, så att överflödig vätska rinner av och rommen går att forma.
  2. Skär bort kanterna på bröden och stek till fin gyllene färg på båda sidor i smör.
  3. Lägg upp på tallrikar. Forma rom och crème fraiche till ägg med hjälp av två skedar, lägg ett ägg av vardera på varje brödbit.
  4. Toppa med finhackad lök och garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Minispett med wasabidressing

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rödbetor i ugn med pestodipp

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 160 g löjrom eller sikrom
  • 8 skivor vitt formbröd
  • smör, till stekning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 liten rödlök
  • dill eller gräslök, till garnering

Löjromstoast med crème fraiche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Klassisk löjromstoast med stekt bröd som toppas med crème fraiche, löjrom och rödlök. Den perfekta förrätten på nyårsafton.

Tillagningstid: 20 min + 8 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg löjrommen i ett kaffefilter minst 8 timmar, så att överflödig vätska rinner av och rommen går att forma.
  2. Skär bort kanterna på bröden och stek till fin gyllene färg på båda sidor i smör.
  3. Lägg upp på tallrikar. Forma rom och crème fraiche till ägg med hjälp av två skedar, lägg ett ägg av vardera på varje brödbit.
  4. Toppa med finhackad lök och garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Minispett med wasabidressing

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rödbetor i ugn med pestodipp

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)