För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Löjromssill med citron

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Krämig sillfavorit med rom. Recepet av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk stenbitsrom
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 tsk rivet citronskal (endast det gula)
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär sillen i ca 1 ½ cm stora bitar. Blanda resten av ingredienserna och vänd ner sillen. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.

Tips

Det är lyxigt med löjrom, men annan rom funkar förstås också!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2017-12-30

Delikat - gjorde succė på julbordet. Stenbitsrom funkade utmärkt!

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Levain med laxröra

(6)

Krämig kumminsill

(4)

Krämig dragonsill med drag av vinäger

(11)

Krämig citron- och timjansill

(17)

Krämig citrongrässill

(1)

Sommarsill

(1)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk stenbitsrom
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 tsk rivet citronskal (endast det gula)
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 0.5 tsk salt

Löjromssill med citron

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Krämig sillfavorit med rom. Recepet av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sillen i ca 1 ½ cm stora bitar. Blanda resten av ingredienserna och vänd ner sillen. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.

Tips

Det är lyxigt med löjrom, men annan rom funkar förstås också!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2017-12-30

Delikat - gjorde succė på julbordet. Stenbitsrom funkade utmärkt!

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Levain med laxröra

(6)

Krämig kumminsill

(4)

Krämig dragonsill med drag av vinäger

(11)

Krämig citron- och timjansill

(17)

Krämig citrongrässill

(1)

Sommarsill

(1)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)