Löjromssill med citron

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Krämig sillfavorit med rom. Recepet av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk stenbitsrom
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 tsk rivet citronskal (endast det gula)
  • 1 tsk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Skär sillen i ca 1 ½ cm stora bitar. Blanda resten av ingredienserna och vänd ner sillen. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.

Tips

Det är lyxigt med löjrom, men annan rom funkar förstås också!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2017-12-30

Delikat - gjorde succė på julbordet. Stenbitsrom funkade utmärkt!

Liknande recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(9)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Bowl med sashimilax

(4)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Inlagd sill

(15)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk stenbitsrom
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 tsk rivet citronskal (endast det gula)
  • 1 tsk pressad citronsaft

Löjromssill med citron

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Krämig sillfavorit med rom. Recepet av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sillen i ca 1 ½ cm stora bitar. Blanda resten av ingredienserna och vänd ner sillen. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.

Tips

Det är lyxigt med löjrom, men annan rom funkar förstås också!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2017-12-30

Delikat - gjorde succė på julbordet. Stenbitsrom funkade utmärkt!

Liknande recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(9)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Bowl med sashimilax

(4)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Inlagd sill

(15)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies