
Löjromssill med citron
Betyg (1-5):
Krämig sillfavorit med rom. Recepet av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith
Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 3 msk stenbitsrom
- 2 msk finhackad dill
- 2 msk finhackad gräslök
- 2 msk finhackad rödlök
- 1 tsk rivet citronskal (endast det gula)
- 1 tsk pressad citronsaft
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Skär sillen i ca 1 ½ cm stora bitar. Blanda resten av ingredienserna och vänd ner sillen. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.
Tips

Det är lyxigt med löjrom, men annan rom funkar förstås också!
Liknande recept
Löjromssill med citron
Betyg (1-5):
Krämig sillfavorit med rom. Recepet av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith
Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär sillen i ca 1 ½ cm stora bitar. Blanda resten av ingredienserna och vänd ner sillen. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.
Tips

Det är lyxigt med löjrom, men annan rom funkar förstås också!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-12-30
Delikat - gjorde succė på julbordet. Stenbitsrom funkade utmärkt!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Eva
2017-12-30
Delikat - gjorde succė på julbordet. Stenbitsrom funkade utmärkt!