Ljummen rödbetssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Rödbetor, potatis och rödlök som blandas med brynt smör, kapris och persilja. Helt ljuvligt god och annorlunda variant av klassisk rödbetssallad.

Tillagningstid: 20 min + tid att koka rödbetor
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färska rödbetor
  • 200 g fast potatis, kokt, skalad
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 1 dl kapris
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 75 g smör
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka och gnid loss skalet.
  2. Tärna potatis och rödbetor. Vänd ihop med lök, persilja, kapris och citron.
  3. Vid servering: Smält smöret i en kastrull tills det slutat skumma och doftar nötigt.
  4. Häll över rödbetssalladen och vänd varsamt runt. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Låt inte salladen kallna, för då stelnar smöret och det blir inte lika gott.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig färskpotatissallad

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Morots- och sötpotatislåda med frasigt pankotäcke

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Krämig ”jansson”

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nypotatissallad med myntadressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g färska rödbetor
  • 200 g fast potatis, kokt, skalad
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 1 dl kapris
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 75 g smör
  • salt och svartpeppar

Ljummen rödbetssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Rödbetor, potatis och rödlök som blandas med brynt smör, kapris och persilja. Helt ljuvligt god och annorlunda variant av klassisk rödbetssallad.

Tillagningstid: 20 min + tid att koka rödbetor
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka och gnid loss skalet.
  2. Tärna potatis och rödbetor. Vänd ihop med lök, persilja, kapris och citron.
  3. Vid servering: Smält smöret i en kastrull tills det slutat skumma och doftar nötigt.
  4. Häll över rödbetssalladen och vänd varsamt runt. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Låt inte salladen kallna, för då stelnar smöret och det blir inte lika gott.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig färskpotatissallad

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Morots- och sötpotatislåda med frasigt pankotäcke

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Krämig ”jansson”

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nypotatissallad med myntadressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)