Ljummen potatissallad med vinägrett

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Sallad med rotsaker och sockerärtor blir ett gott tillbehör till grillat.

Tillagningstid: 35 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Ingredienser:
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärning
  • 1.5 kg potatisar i tärningar
  • 3 morötter i tärningar
  • 3 palsternackor i tunna stavar
  • 200 g sockerärtor
  • 2 röda lökar i tunna skivor
  • 20 oliver
  • 300 g fetaost
  • 3 msk persilja
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk vinäger
  • 2 tsk örtsalt
  • 3 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp vatten och smulad buljongtärningar. Lägg i potatis, morot och palsternacka och koka på svag värme under lock ca 5 minuter. Låt sockerärtorna koka med ½ minut. Häll av i durkslag.
  2. Blanda dressingen i en salladsskål. Tillsätt rotsakerna med ärtorna, löken samt oliverna och blanda. Smula över fetaost och klipp över persilja.

Servering

Servera till stekt kött, kassler eller korv.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(6)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

(18)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Laxpaj med potatis

(13)

Korv med hembakade korvbröd

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Primörsallad

(29)
14 st
  • Ingredienser:
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärning
  • 1.5 kg potatisar i tärningar
  • 3 morötter i tärningar
  • 3 palsternackor i tunna stavar
  • 200 g sockerärtor
  • 2 röda lökar i tunna skivor
  • 20 oliver
  • 300 g fetaost
  • 3 msk persilja
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk vinäger
  • 2 tsk örtsalt
  • 3 krm svartpeppar

Ljummen potatissallad med vinägrett

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Sallad med rotsaker och sockerärtor blir ett gott tillbehör till grillat.

Tillagningstid: 35 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och smulad buljongtärningar. Lägg i potatis, morot och palsternacka och koka på svag värme under lock ca 5 minuter. Låt sockerärtorna koka med ½ minut. Häll av i durkslag.
  2. Blanda dressingen i en salladsskål. Tillsätt rotsakerna med ärtorna, löken samt oliverna och blanda. Smula över fetaost och klipp över persilja.

Servering

Servera till stekt kött, kassler eller korv.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(6)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

(18)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Laxpaj med potatis

(13)

Korv med hembakade korvbröd

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Primörsallad

(29)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies