För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ljummen ädelostsallad med rostad potatis och brysselkål

Betyg (1-5):
4.86 (7 betyg)

Ädelost är underbar i sallader, särskilt med knapriga nötter och något sött. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g små potatisar
  • 500 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 päron
  • 50 g valnötter
  • 125 g ädelost
  • 70 g babyspenat
  • Senapsvinägrett
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk skånsk senap eller julsenap
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och dela brysselkålen på mitten genom roten. Tvätta och dela potatisarna. Vänd runt brysselkål och potatis i olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna något.
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten. Skär päronen i tunna klyftor. Hacka nötterna grovt. Bryt osten i mindre bitar och fördela allt på ett serveringsfat. Ringla över lite av vinägretten och vänd varsamt runt med spenat. Servera resten av vinägretten vid sidan om.

Tips

Alla goda julostar funkar i den här salladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2019-12-30

Så gott! Hade ingen äppelcidervinäger. Tog fikonbalsamvinäger istället o bara dijonsenap. Mycket fint recept. Tack för det.

Liknande recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Filodegsknyten med västerbottensost

(1)

Tortillasnibbar

(25)

Caprese på Mastios vis

(1)

Sallad med pumpa, päron och getost

(0)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

(2)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 900 g små potatisar
  • 500 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 päron
  • 50 g valnötter
  • 125 g ädelost
  • 70 g babyspenat
  • Senapsvinägrett
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk skånsk senap eller julsenap
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar

Ljummen ädelostsallad med rostad potatis och brysselkål

Betyg (1-5):
4.86 (7 betyg)

Ädelost är underbar i sallader, särskilt med knapriga nötter och något sött. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och dela brysselkålen på mitten genom roten. Tvätta och dela potatisarna. Vänd runt brysselkål och potatis i olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna något.
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten. Skär päronen i tunna klyftor. Hacka nötterna grovt. Bryt osten i mindre bitar och fördela allt på ett serveringsfat. Ringla över lite av vinägretten och vänd varsamt runt med spenat. Servera resten av vinägretten vid sidan om.

Tips

Alla goda julostar funkar i den här salladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2019-12-30

Så gott! Hade ingen äppelcidervinäger. Tog fikonbalsamvinäger istället o bara dijonsenap. Mycket fint recept. Tack för det.

Liknande recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Filodegsknyten med västerbottensost

(1)

Tortillasnibbar

(25)

Caprese på Mastios vis

(1)

Sallad med pumpa, päron och getost

(0)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

(2)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)