Lime- och chilisill

Betyg (1-5):
4.15 (13 betyg)

Krämig och het på samma gång – den här sillen är en vinnare.

Tillagningstid: 10 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 0.5 röd chili
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • Garnering
  • rödlök, chili och finrivet limeskal (endast det gröna)

Gör så här

  1. Dela, ta bort kärnorna och strimla chilin. Mixa chili, limesaft och en sked crème fraiche med en stavmixer tills blandningen blir rosa i färgen.
  2. Vispa den resterande kalla crème fraichen med elvisp tills den är fast.
  3. Rör samman chiliblandningen med crème fraiche och limeskal. Skär sillen i bitar och vänd ner i såsen med löken.
  4. Garnera med finhackad rödlök, chili och finrivet imeskal vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2018-12-21

Krämig och god. Kul när det är lite hetta i den. Uppskattades stort av gästerna på julbordet.

Malin

2016-12-22

Riktig god! Uppskattas även av dem som inte är så förtjusta i sill.

Johan

2016-06-16

Serverad både till Jul och Midsommar, väldigt uppskattad av hela tjocka släkten!

Ewa

2015-12-28

Så enkelt och så himla gott!

Liknande recept

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Kräftsill

(24)

Kryddsill

(18)

Matjessill med gremolata

(0)

Krämig rucolasill

(5)

Löjromssill med citron

(7)

Matjessill med medelhavssmaker

(7)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 0.5 röd chili
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • Garnering
  • rödlök, chili och finrivet limeskal (endast det gröna)

Lime- och chilisill

Betyg (1-5):
4.15 (13 betyg)

Krämig och het på samma gång – den här sillen är en vinnare.

Tillagningstid: 10 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela, ta bort kärnorna och strimla chilin. Mixa chili, limesaft och en sked crème fraiche med en stavmixer tills blandningen blir rosa i färgen.
  2. Vispa den resterande kalla crème fraichen med elvisp tills den är fast.
  3. Rör samman chiliblandningen med crème fraiche och limeskal. Skär sillen i bitar och vänd ner i såsen med löken.
  4. Garnera med finhackad rödlök, chili och finrivet imeskal vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2018-12-21

Krämig och god. Kul när det är lite hetta i den. Uppskattades stort av gästerna på julbordet.

Malin

2016-12-22

Riktig god! Uppskattas även av dem som inte är så förtjusta i sill.

Johan

2016-06-16

Serverad både till Jul och Midsommar, väldigt uppskattad av hela tjocka släkten!

Ewa

2015-12-28

Så enkelt och så himla gott!

Liknande recept

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Kräftsill

(24)

Kryddsill

(18)

Matjessill med gremolata

(0)

Krämig rucolasill

(5)

Löjromssill med citron

(7)

Matjessill med medelhavssmaker

(7)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies