Levain med laxröra
  • Tid 15 min

Levain med laxröra

3.33 (6 betyg)

Enkel och supergod sommarmacka. Varmrökt lax, pepparrot och rosépeppar… Mums!

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 stycken
  • 4 skivor surdegsbröd (levain)
  • 30 g rucola
  • 0.5 msk rosépeppar
  • 0.5 citron
Picklad zucchini
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 zucchini
Laxröra
  • 200 g varmrökt lax
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 2 msk riven pepparrot
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Picklad zucchini: Lägg vatten, socker och ättika i en skål. Hyvla zucchini med en osthyvel till långa skivor. Vänd runt i ättikslagen och låt stå ca 10 min.

  2. 2

    Blanda alla ingredienserna till laxröran.

  3. 3

    Rosta ev brödskivorna och lägg på rucola, zucchini och en sked laxröra. Garnera med rosépeppar och pressa ev över citron.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar