För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lenas medelhavssill

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Recept av Lena Söderström, Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i kyl
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 2 plommon
  • 1 citron
  • 3 msk vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
  • 4 msk olja
  • 1 tsk strösocker
  • 5 kvistar färsk timjan
  • 2 msk kapris

Gör så här

  1. Skär sillen i ca 1 ½ cm stora bitar. Dela tomaterna och gröp ut kärnorna med en sked. Tärna tomaterna fint.
  2. Skär bort en remsa av skalet på citronen med en skalare. Strimla den. Dela citronen. Pressa ut 1 msk saft ur ena halvan.
  3. Skär bort allt skal på den andra halvan, även allt det vita. Tärna fruktköttet fint. Blanda citronsaft, vinäger, olja och socker.
  4. Vänd varsamt ner sillbitar, tomater, citronfruktkött, citronstrimlor, kapris och timjan. Låt stå i kyl minst 1 timme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gravad röding

(22)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Laxbakelse

(69)

Krämig citrongrässill

(1)

Äpple- och pepparrotssill

(116)

Gravad strömming med kapris och örter

(3)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Limeströmming

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 450 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 2 plommon
  • 1 citron
  • 3 msk vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
  • 4 msk olja
  • 1 tsk strösocker
  • 5 kvistar färsk timjan
  • 2 msk kapris

Lenas medelhavssill

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Recept av Lena Söderström, Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i kyl
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sillen i ca 1 ½ cm stora bitar. Dela tomaterna och gröp ut kärnorna med en sked. Tärna tomaterna fint.
  2. Skär bort en remsa av skalet på citronen med en skalare. Strimla den. Dela citronen. Pressa ut 1 msk saft ur ena halvan.
  3. Skär bort allt skal på den andra halvan, även allt det vita. Tärna fruktköttet fint. Blanda citronsaft, vinäger, olja och socker.
  4. Vänd varsamt ner sillbitar, tomater, citronfruktkött, citronstrimlor, kapris och timjan. Låt stå i kyl minst 1 timme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gravad röding

(22)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Laxbakelse

(69)

Krämig citrongrässill

(1)

Äpple- och pepparrotssill

(116)

Gravad strömming med kapris och örter

(3)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Limeströmming

(0)