
Lenas medelhavssill
Betyg (1-5):
Recept av Lena Söderström, Foto: Eva Hildén Smith
Tillagningstid: 15 min + 1 tim i kyl
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (8)
- 450 g inläggningssill (5-minuterssill)
- 2 plommon
- 1 citron
- 3 msk vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
- 4 msk olja
- 1 tsk strösocker
- 5 kvistar färsk timjan
- 2 msk kapris
Gör så här
- Skär sillen i ca 1 ½ cm stora bitar. Dela tomaterna och gröp ut kärnorna med en sked. Tärna tomaterna fint.
- Skär bort en remsa av skalet på citronen med en skalare. Strimla den. Dela citronen. Pressa ut 1 msk saft ur ena halvan.
- Skär bort allt skal på den andra halvan, även allt det vita. Tärna fruktköttet fint. Blanda citronsaft, vinäger, olja och socker.
- Vänd varsamt ner sillbitar, tomater, citronfruktkött, citronstrimlor, kapris och timjan. Låt stå i kyl minst 1 timme.
Liknande recept
Lenas medelhavssill
Betyg (1-5):
Recept av Lena Söderström, Foto: Eva Hildén Smith
Tillagningstid: 15 min + 1 tim i kyl
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär sillen i ca 1 ½ cm stora bitar. Dela tomaterna och gröp ut kärnorna med en sked. Tärna tomaterna fint.
- Skär bort en remsa av skalet på citronen med en skalare. Strimla den. Dela citronen. Pressa ut 1 msk saft ur ena halvan.
- Skär bort allt skal på den andra halvan, även allt det vita. Tärna fruktköttet fint. Blanda citronsaft, vinäger, olja och socker.
- Vänd varsamt ner sillbitar, tomater, citronfruktkött, citronstrimlor, kapris och timjan. Låt stå i kyl minst 1 timme.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!