Laxtårta med dill och gräslök
  • Tid 20 min + 4 tim i kylskåp

Laxtårta med dill och gräslök

2.76 (21 betyg)

  • Tillagningstid 20 min + 4 tim i kylskåp
  • Ingredienser 13

Ingredienser

10 portioner
  • 200 g kavring
  • 75 g smör
  • 300 g kallrökt lax
  • 3 gelatinblad
  • 5 dl gräddfil
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 msk majonnäs
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
Till garnering
  • 100 g kallrökt lax i skivor
  • 1 dl hackad dill eller gräslök
  • 1 citron
  • 1 msk rosépeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa kavringen till smulor i matberedare. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det är gyllene i färgen och doftar nötigt. Blanda med kavringen och tryck ut i botten av en rund form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.

  2. 2

    Skär laxen i tunna strimlor och sedan i små tärningar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 3 min. Smält gelatinbladen med ½ dl gräddfil på låg värme. Blanda med resten av gräddfilen, lax, örter, majonnäs och citronskal (endast det gula). Häll blandningen i formen. Täck med plast och ställ i kylskåp att stelna minst 4 tim, gärna över natten.

  3. 3

    Garnera tårtan med skivad lax, hackade örter, citronklyftor och rosépeppar.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Biggan

    Gott! Har gjort denna tårta exakt lika men bytt ut laxen mot matjessill? Blev mycket lyckat.