Laxspett med bakad sötpotatis och blomkålssallad

Betyg (1-5):
3.4 (20 betyg)

Trä lax och bacon på spett och grilla.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 4 sötpotatisar
  • 600 g tärnad laxfilé
  • 125 g bacon
  • 3 rosmarinkvistar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Blomkålssallad:
  • 400 g blomkål
  • 1 hackad röd chili
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl honung
  • Till servering:
  • 4 msk smör

Gör så här

  1. Baka sötpotatisen i ugnen i 30 minuter i 200°. Dela potatisen om de är stora för att korta ner tiden.
  2. Trä laxbitar på grillspett och ringla baconskivor mellan laxbitarna. Stick in lite rosmarin med jämna mellanrum. Salta och peppra spetten och grilla dem ca 5 min.

Blomkålssallad

  1. Skiva blomkålsbuketterna så tunt det går och lägg dem i en bunke.
  2. Mixa chili, olja, vinäger och honung med stavmixer och blanda med blomkålen.

Till servering

  1. Servera sötpotatisen med en klick smör, laxspetten och blomkålssalladen.

Tips

Rulla in hela portionsbitarna av laxen med bacon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vanja

2013-08-24

Mycket gott!

Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(40)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 sötpotatisar
  • 600 g tärnad laxfilé
  • 125 g bacon
  • 3 rosmarinkvistar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Blomkålssallad:
  • 400 g blomkål
  • 1 hackad röd chili
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl honung
  • Till servering:
  • 4 msk smör

Laxspett med bakad sötpotatis och blomkålssallad

Betyg (1-5):
3.4 (20 betyg)

Trä lax och bacon på spett och grilla.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Baka sötpotatisen i ugnen i 30 minuter i 200°. Dela potatisen om de är stora för att korta ner tiden.
  2. Trä laxbitar på grillspett och ringla baconskivor mellan laxbitarna. Stick in lite rosmarin med jämna mellanrum. Salta och peppra spetten och grilla dem ca 5 min.

Blomkålssallad

  1. Skiva blomkålsbuketterna så tunt det går och lägg dem i en bunke.
  2. Mixa chili, olja, vinäger och honung med stavmixer och blanda med blomkålen.

Till servering

  1. Servera sötpotatisen med en klick smör, laxspetten och blomkålssalladen.

Tips

Rulla in hela portionsbitarna av laxen med bacon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vanja

2013-08-24

Mycket gott!

Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(40)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies