Laxsida i ugn

Laxsida i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

I stort sett omöjligt att inte göra succé med denna underbart kryddade laxsida med tillbehör.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg laxsida, med skinn
  • 2 röda chili, i tunna skivor
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk sechuanpeppar
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 4 salladslökar, strimlade
  • Till servering
  • 400 ml hoisinsås
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 800 g pak choi
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 7 dl ris
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningpå förpackningen. Rosta sesamfrönagyllene i torr stekpanna. Mortla ihop de torra kryddorna till laxen lätt och blanda med flingsaltet. Strö kryddblandningenöver laxen och lägg den på enugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Ringla över lite olja. Baka laxenmitt i ugnen till en innertemperaturpå 55°, ca 18 min. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs pak choi och vitlökhastigt, ev i omgångar.
  3. Häll över hoisinsåsen, tillsätt ingefäraoch vatten, låt puttra ihop någonminut och smaka av med salt.Häll upp på ett serveringsfat ochströ över sesamfröna.
  4. Toppa laxen med salladslökoch chili vid servering. Serveramed ris och pak choi.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-11-07

Så gott!! Enkelt att göra, men massor av smak! Ett av mina favoritrecept, som görs såväl till vardag som fest.

Moa

2020-08-29

Urgott!

Ann

2020-01-04

Hade inte Hoisin så tog en Teriakisås istället men mindre mängd. Duttade i lite japansk soya. Ljuvligt.

Cissi

2018-04-27

Men kära nån vilket lyckat recept! Jag köpte däremot bara 200ml hoisinsås men det hade nog blivit på tok för soppigt med 400ml. Sjukt gott! Och vackert! Vi njöt! Kommer garanterat lagas igen!

Liknande recept

Spara recept

Sej i ugnen med krispig topping

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Grilla fisk i foliepaket

Betyg
Betyg
(144)
Spara recept

Skaldjursmarmite

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tonfiskröra med kapris

Betyg
Betyg
(17)
Laxsida i ugn
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1.2 kg laxsida, med skinn
  • 2 röda chili, i tunna skivor
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk sechuanpeppar
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 4 salladslökar, strimlade
  • Till servering
  • 400 ml hoisinsås
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 800 g pak choi
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 7 dl ris
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl vatten

Laxsida i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

I stort sett omöjligt att inte göra succé med denna underbart kryddade laxsida med tillbehör.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningpå förpackningen. Rosta sesamfrönagyllene i torr stekpanna. Mortla ihop de torra kryddorna till laxen lätt och blanda med flingsaltet. Strö kryddblandningenöver laxen och lägg den på enugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Ringla över lite olja. Baka laxenmitt i ugnen till en innertemperaturpå 55°, ca 18 min. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs pak choi och vitlökhastigt, ev i omgångar.
  3. Häll över hoisinsåsen, tillsätt ingefäraoch vatten, låt puttra ihop någonminut och smaka av med salt.Häll upp på ett serveringsfat ochströ över sesamfröna.
  4. Toppa laxen med salladslökoch chili vid servering. Serveramed ris och pak choi.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-11-07

Så gott!! Enkelt att göra, men massor av smak! Ett av mina favoritrecept, som görs såväl till vardag som fest.

Moa

2020-08-29

Urgott!

Ann

2020-01-04

Hade inte Hoisin så tog en Teriakisås istället men mindre mängd. Duttade i lite japansk soya. Ljuvligt.

Cissi

2018-04-27

Men kära nån vilket lyckat recept! Jag köpte däremot bara 200ml hoisinsås men det hade nog blivit på tok för soppigt med 400ml. Sjukt gott! Och vackert! Vi njöt! Kommer garanterat lagas igen!

Liknande recept

Spara recept

Sej i ugnen med krispig topping

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Grilla fisk i foliepaket

Betyg
Betyg
(144)
Spara recept

Skaldjursmarmite

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tonfiskröra med kapris

Betyg
Betyg
(17)