Laxsida i ugn

Laxsida i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(39)

Hel laxsida i ugn blir otroligt gott om du kör den på 175 grader och har koll på laxens innertemperatur. I det här receptet får laxen massa smak av chili och sichuanpeppar, och serveras med ris och pak choi.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
  • 1.2 kg laxsida, med skinn
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk sichuanpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 2 röda chili, i tunna skivor
  • Till servering
  • 7 dl ris
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 1 msk neutral olja
  • 800 g pak choi
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 400 ml hoisinsås
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rosta sesamfröna gyllene i torr stekpanna.
  2. Mortla ihop de torra kryddorna till laxen lätt och blanda med flingsaltet. Strö kryddblandningen över laxen och lägg den på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja. Baka laxen mitt i ugnen till en innertemperatur på 55°, ca 18 min.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs pak choi och vitlök hastigt, ev i omgångar. Häll över hoisinsåsen, tillsätt ingefära och vatten, låt puttra ihop någon minut och smaka av med salt. Häll upp på ett serveringsfat och strö över sesamfröna.
  4. Toppa laxen med salladslök och chili vid servering. Servera med ris och pak choi.

Tips

Laxen är perfekt när innertemperaturen är 55 grader.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-11-07

Så gott!! Enkelt att göra, men massor av smak! Ett av mina favoritrecept, som görs såväl till vardag som fest.

Moa

2020-08-29

Urgott!

Ann

2020-01-04

Hade inte Hoisin så tog en Teriakisås istället men mindre mängd. Duttade i lite japansk soya. Ljuvligt.

Cissi

2018-04-27

Men kära nån vilket lyckat recept! Jag köpte däremot bara 200ml hoisinsås men det hade nog blivit på tok för soppigt med 400ml. Sjukt gott! Och vackert! Vi njöt! Kommer garanterat lagas igen!

Laxsida i ugn
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1.2 kg laxsida, med skinn
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk sichuanpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 2 röda chili, i tunna skivor
  • Till servering
  • 7 dl ris
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 1 msk neutral olja
  • 800 g pak choi
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 400 ml hoisinsås
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl vatten

Laxsida i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(39)

Hel laxsida i ugn blir otroligt gott om du kör den på 175 grader och har koll på laxens innertemperatur. I det här receptet får laxen massa smak av chili och sichuanpeppar, och serveras med ris och pak choi.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rosta sesamfröna gyllene i torr stekpanna.
  2. Mortla ihop de torra kryddorna till laxen lätt och blanda med flingsaltet. Strö kryddblandningen över laxen och lägg den på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja. Baka laxen mitt i ugnen till en innertemperatur på 55°, ca 18 min.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs pak choi och vitlök hastigt, ev i omgångar. Häll över hoisinsåsen, tillsätt ingefära och vatten, låt puttra ihop någon minut och smaka av med salt. Häll upp på ett serveringsfat och strö över sesamfröna.
  4. Toppa laxen med salladslök och chili vid servering. Servera med ris och pak choi.

Tips

Laxen är perfekt när innertemperaturen är 55 grader.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-11-07

Så gott!! Enkelt att göra, men massor av smak! Ett av mina favoritrecept, som görs såväl till vardag som fest.

Moa

2020-08-29

Urgott!

Ann

2020-01-04

Hade inte Hoisin så tog en Teriakisås istället men mindre mängd. Duttade i lite japansk soya. Ljuvligt.

Cissi

2018-04-27

Men kära nån vilket lyckat recept! Jag köpte däremot bara 200ml hoisinsås men det hade nog blivit på tok för soppigt med 400ml. Sjukt gott! Och vackert! Vi njöt! Kommer garanterat lagas igen!