Laxpudding med jordärtskocka

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Variant av klassisk allt-i-ett-rätt med potatis, rimmad lax, jordärtskocka och dill.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 1 msk smör
  • 800 g tunt skivad potatis
  • 400 g rimmad lax i skivor
  • 400 g tunt skivad jordärtskocka
  • 1 skivad gul lök
  • 1 dl hackad dill
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl finklippt dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smöra en ugnsfast form. Varva potatis, lax, skalad jordärtskocka, lök och dill i formen. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar. Slå blandningen över formen och skaka lätt så att blandningen fördelas jämnt.
  3. Grädda puddingen i ugnen cirka 30 minuter. Strö eventuellt över lite finklippt dill innan servering.

Tips

Dubbla mängden ägg om du vill ha lite extra protein i maten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



kocken

2014-11-11

koka potatisen först låt kallna skiva tunt så ska ni se att det blir bra

Britta/Webbredaktionen

2013-02-18

Bara potatis går bra eller spenat skulle också vara gott. Lite morot skulle fungera. Hoppas det är något som kan passa.

Maj-Lis

2013-02-17

Vad kan man använda i stället för jordärtskocka?

Britta/Webbredaktionen

2012-12-05

Det kan bero på att det inte är tillräckligt tunna skivor.

Ella

2012-12-05

Jag tycker inte tiden i ugnen stämmer. Vi har haft den inne i över 1 h och potatis/jordärtskocka är fortfarande hårda

Liknande recept

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

(7)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(1)

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

(22)

Soppa med torsk och pepparrot

(21)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Gratäng med potatis, ägg och anjovis

(7)

Stekta Rödspättafileér med stuvade morötter

(2)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 1 msk smör
  • 800 g tunt skivad potatis
  • 400 g rimmad lax i skivor
  • 400 g tunt skivad jordärtskocka
  • 1 skivad gul lök
  • 1 dl hackad dill
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl finklippt dill

Laxpudding med jordärtskocka

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Variant av klassisk allt-i-ett-rätt med potatis, rimmad lax, jordärtskocka och dill.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smöra en ugnsfast form. Varva potatis, lax, skalad jordärtskocka, lök och dill i formen. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar. Slå blandningen över formen och skaka lätt så att blandningen fördelas jämnt.
  3. Grädda puddingen i ugnen cirka 30 minuter. Strö eventuellt över lite finklippt dill innan servering.

Tips

Dubbla mängden ägg om du vill ha lite extra protein i maten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



kocken

2014-11-11

koka potatisen först låt kallna skiva tunt så ska ni se att det blir bra

Britta/Webbredaktionen

2013-02-18

Bara potatis går bra eller spenat skulle också vara gott. Lite morot skulle fungera. Hoppas det är något som kan passa.

Maj-Lis

2013-02-17

Vad kan man använda i stället för jordärtskocka?

Britta/Webbredaktionen

2012-12-05

Det kan bero på att det inte är tillräckligt tunna skivor.

Ella

2012-12-05

Jag tycker inte tiden i ugnen stämmer. Vi har haft den inne i över 1 h och potatis/jordärtskocka är fortfarande hårda

Liknande recept

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

(7)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(1)

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

(22)

Soppa med torsk och pepparrot

(21)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Gratäng med potatis, ägg och anjovis

(7)

Stekta Rödspättafileér med stuvade morötter

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies