Laxpasta med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.45 (20 betyg)

Enkel och god pastarätt med stekt lax, citron, vitlök, chili och sardeller. Fräsch laxpasta som sätter guldkant på dagen!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g tagliatelle
  • 0.5 dl olivolja
  • 500 g laxfilé i kuber
  • 5 finhackade sardeller
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 dl hackad persilja, gärna bladpersilja
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om ca 3 min så att de får en knaprig yta. Lyft ur laxen, sänk värmen och lägg sardeller, vitlök och chili i stekpannan. Stek någon minut.
  3. Vänd ihop pastan med persilja, citronskal (endast det gula) och oljan med sardeller, vitlök och chili. Smaka av med citronsaft och toppa med laxkuberna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jimmy

2014-07-30

Gott!

Monika

2014-03-17

Riktigt fräsch och god rätt. Ingenting för 7 och 4 åringen men en riktig hit för mig och mannen.

Britt-Marie Gustafsson

2014-03-03

God och enkel rätt, kan gärna vara en citron till

Lars

2014-03-01

Vad tror om detta

Liknande recept

Spara recept

Pasta puttanesca

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pasta med rökt lax

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax med fetaosttäcke och gurksallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Pasta med lax

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax med pestopasta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Pastasallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(20)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g tagliatelle
  • 0.5 dl olivolja
  • 500 g laxfilé i kuber
  • 5 finhackade sardeller
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 dl hackad persilja, gärna bladpersilja
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Laxpasta med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.45 (20 betyg)

Enkel och god pastarätt med stekt lax, citron, vitlök, chili och sardeller. Fräsch laxpasta som sätter guldkant på dagen!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om ca 3 min så att de får en knaprig yta. Lyft ur laxen, sänk värmen och lägg sardeller, vitlök och chili i stekpannan. Stek någon minut.
  3. Vänd ihop pastan med persilja, citronskal (endast det gula) och oljan med sardeller, vitlök och chili. Smaka av med citronsaft och toppa med laxkuberna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jimmy

2014-07-30

Gott!

Monika

2014-03-17

Riktigt fräsch och god rätt. Ingenting för 7 och 4 åringen men en riktig hit för mig och mannen.

Britt-Marie Gustafsson

2014-03-03

God och enkel rätt, kan gärna vara en citron till

Lars

2014-03-01

Vad tror om detta

Liknande recept

Spara recept

Pasta puttanesca

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pasta med rökt lax

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax med fetaosttäcke och gurksallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Pasta med lax

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax med pestopasta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Pastasallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(20)