För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxpasta med citron

Betyg (1-5):
3.4 (15 betyg)

Enkel och god pastarätt med stekt lax, citron, vitlök, chili och sardeller. Fräsch laxpasta som sätter guldkant på dagen!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g tagliatelle
  • 0.5 dl olivolja
  • 500 g laxfilé i kuber
  • 5 finhackade sardeller
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 dl hackad persilja, gärna bladpersilja
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om ca 3 min så att de får en knaprig yta. Lyft ur laxen, sänk värmen och lägg sardeller, vitlök och chili i stekpannan. Stek någon minut.
  3. Vänd ihop pastan med persilja, citronskal (endast det gula) och oljan med sardeller, vitlök och chili. Smaka av med citronsaft och toppa med laxkuberna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jimmy

2014-07-30

Gott!

Monika

2014-03-17

Riktigt fräsch och god rätt. Ingenting för 7 och 4 åringen men en riktig hit för mig och mannen.

Britt-Marie Gustafsson

2014-03-03

God och enkel rätt, kan gärna vara en citron till

Lars

2014-03-01

Vad tror om detta

Liknande recept

Ugnsstekt rimmad kolja med räkrisoni

(2)

Krämig laxpasta

(39)

Lax med pestopasta

(8)

Regnbåge med saffran- och paprikasås

(0)

Laxpasta med dill och citron

(26)

Pasta puttanesca med sardeller

(10)

Pasta puttanesca

(7)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(21)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g tagliatelle
  • 0.5 dl olivolja
  • 500 g laxfilé i kuber
  • 5 finhackade sardeller
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 dl hackad persilja, gärna bladpersilja
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Laxpasta med citron

Betyg (1-5):
3.4 (15 betyg)

Enkel och god pastarätt med stekt lax, citron, vitlök, chili och sardeller. Fräsch laxpasta som sätter guldkant på dagen!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om ca 3 min så att de får en knaprig yta. Lyft ur laxen, sänk värmen och lägg sardeller, vitlök och chili i stekpannan. Stek någon minut.
  3. Vänd ihop pastan med persilja, citronskal (endast det gula) och oljan med sardeller, vitlök och chili. Smaka av med citronsaft och toppa med laxkuberna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jimmy

2014-07-30

Gott!

Monika

2014-03-17

Riktigt fräsch och god rätt. Ingenting för 7 och 4 åringen men en riktig hit för mig och mannen.

Britt-Marie Gustafsson

2014-03-03

God och enkel rätt, kan gärna vara en citron till

Lars

2014-03-01

Vad tror om detta

Liknande recept

Ugnsstekt rimmad kolja med räkrisoni

(2)

Krämig laxpasta

(39)

Lax med pestopasta

(8)

Regnbåge med saffran- och paprikasås

(0)

Laxpasta med dill och citron

(26)

Pasta puttanesca med sardeller

(10)

Pasta puttanesca

(7)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(21)