Laxfilé med romsås

Laxfilé med romsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Lax med romsås är en klassisk rätt. Stek laxen varsamt och servera med kokt potatis.

Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner
  • 1 kg laxfilé, fryst eller färsk
  • 4 msk smör
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl ströbröd eller brödsmulor
  • 2 tsk salt
  • Caviarsås:
  • 4 dl crème fraiche
  • 160 g caviar
  • 2 dl hackade färska örter, t ex gräslök, basilika
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar (efter smak)
  • 0.5 tsk salt (efter smak)

Gör så här

  1. Tina laxen om den är fryst. Skär laxen i portionsbitar. Blanda alla ingredienser till såsen. (Spara eventuellt hälften av caviaren att garnera med.) Smaka av med salt och peppar. Vänd laxbitarna i ströbröd och stek dem cirka 2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera lax och sås med tillbehör.

Servering

Servera med kokt potatis eller ris, kokta broccolibuketter eller stekt spenat och några limeklyftor.
Laxfilé med romsås
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg laxfilé, fryst eller färsk
  • 4 msk smör
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl ströbröd eller brödsmulor
  • 2 tsk salt
  • Caviarsås:
  • 4 dl crème fraiche
  • 160 g caviar
  • 2 dl hackade färska örter, t ex gräslök, basilika
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar (efter smak)
  • 0.5 tsk salt (efter smak)

Laxfilé med romsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Lax med romsås är en klassisk rätt. Stek laxen varsamt och servera med kokt potatis.

Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner

Gör så här

  1. Tina laxen om den är fryst. Skär laxen i portionsbitar. Blanda alla ingredienser till såsen. (Spara eventuellt hälften av caviaren att garnera med.) Smaka av med salt och peppar. Vänd laxbitarna i ströbröd och stek dem cirka 2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera lax och sås med tillbehör.

Servering

Servera med kokt potatis eller ris, kokta broccolibuketter eller stekt spenat och några limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!