Laxfilé med romsås

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Varsamt stekt med somrig sås på ingredienser som trivs löjligt väl tillsammans. Perfekt till sommarlunchen.

Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 kg laxfilé, fryst eller färsk
  • 4 msk smör
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl ströbröd eller brödsmulor
  • Caviarsås:
  • 4 dl crème fraiche
  • 160 g caviar
  • 2 dl hackade färska örter, t ex gräslök, basilika
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Tina laxen om den är fryst. Skär laxen i portionsbitar. Blanda alla ingredienser till såsen. (Spara eventuellt hälften av caviaren att garnera med.) Smaka av med salt och peppar. Vänd laxbitarna i ströbröd och stek dem cirka 2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera lax och sås med tillbehör.

Servering

Servera med kokt potatis eller ris, kokta broccolibuketter eller stekt spenat och några limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fajitakryddad fisk i ugn

(7)

Lax i ugn - barnens bästa recept

(6)

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(14)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)

Krämig "jansson"

(0)

Blomkåls- Jansson

(96)

Pasta med krämig laxsås

(35)

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg laxfilé, fryst eller färsk
  • 4 msk smör
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl ströbröd eller brödsmulor
  • Caviarsås:
  • 4 dl crème fraiche
  • 160 g caviar
  • 2 dl hackade färska örter, t ex gräslök, basilika
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar (efter smak)

Laxfilé med romsås

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Varsamt stekt med somrig sås på ingredienser som trivs löjligt väl tillsammans. Perfekt till sommarlunchen.

Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina laxen om den är fryst. Skär laxen i portionsbitar. Blanda alla ingredienser till såsen. (Spara eventuellt hälften av caviaren att garnera med.) Smaka av med salt och peppar. Vänd laxbitarna i ströbröd och stek dem cirka 2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera lax och sås med tillbehör.

Servering

Servera med kokt potatis eller ris, kokta broccolibuketter eller stekt spenat och några limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fajitakryddad fisk i ugn

(7)

Lax i ugn - barnens bästa recept

(6)

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(14)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)

Krämig "jansson"

(0)

Blomkåls- Jansson

(96)

Pasta med krämig laxsås

(35)

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies