
Laxfilé med romsås
Betyg (1-5):
Varsamt stekt med somrig sås på ingredienser som trivs löjligt väl tillsammans. Perfekt till sommarlunchen.
Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg laxfilé, fryst eller färsk
- 4 msk smör
- 1 tsk svartpeppar
- 1 dl ströbröd eller brödsmulor
- 2 tsk salt
- Caviarsås:
- 4 dl crème fraiche
- 160 g caviar
- 2 dl hackade färska örter, t ex gräslök, basilika
- 1 lime, pressad saft
- 0.5 tsk peppar (efter smak)
- 0.5 tsk salt (efter smak)
Gör så här
- Tina laxen om den är fryst. Skär laxen i portionsbitar. Blanda alla ingredienser till såsen. (Spara eventuellt hälften av caviaren att garnera med.) Smaka av med salt och peppar. Vänd laxbitarna i ströbröd och stek dem cirka 2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera lax och sås med tillbehör.
Servering
Servera med kokt potatis eller ris, kokta broccolibuketter eller stekt spenat och några limeklyftor.
Liknande recept
Laxfilé med romsås
Betyg (1-5):
Varsamt stekt med somrig sås på ingredienser som trivs löjligt väl tillsammans. Perfekt till sommarlunchen.
Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tina laxen om den är fryst. Skär laxen i portionsbitar. Blanda alla ingredienser till såsen. (Spara eventuellt hälften av caviaren att garnera med.) Smaka av med salt och peppar. Vänd laxbitarna i ströbröd och stek dem cirka 2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera lax och sås med tillbehör.
Servering
Servera med kokt potatis eller ris, kokta broccolibuketter eller stekt spenat och några limeklyftor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!