Laxfilé med romsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (10 betyg)

Varsamt stekt med somrig sås på ingredienser som trivs löjligt väl tillsammans. Perfekt till sommarlunchen.

Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg laxfilé, fryst eller färsk
  • 4 msk smör
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl ströbröd eller brödsmulor
  • 2 tsk salt
  • Caviarsås:
  • 4 dl crème fraiche
  • 160 g caviar
  • 2 dl hackade färska örter, t ex gräslök, basilika
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar (efter smak)
  • 0.5 tsk salt (efter smak)

Gör så här

  1. Tina laxen om den är fryst. Skär laxen i portionsbitar. Blanda alla ingredienser till såsen. (Spara eventuellt hälften av caviaren att garnera med.) Smaka av med salt och peppar. Vänd laxbitarna i ströbröd och stek dem cirka 2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera lax och sås med tillbehör.

Servering

Servera med kokt potatis eller ris, kokta broccolibuketter eller stekt spenat och några limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fiskgryta med saffranscrème

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Honey and mustard fisk i ugn

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

Betyg
Betyg
(39)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg laxfilé, fryst eller färsk
  • 4 msk smör
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl ströbröd eller brödsmulor
  • 2 tsk salt
  • Caviarsås:
  • 4 dl crème fraiche
  • 160 g caviar
  • 2 dl hackade färska örter, t ex gräslök, basilika
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar (efter smak)
  • 0.5 tsk salt (efter smak)

Laxfilé med romsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (10 betyg)

Varsamt stekt med somrig sås på ingredienser som trivs löjligt väl tillsammans. Perfekt till sommarlunchen.

Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina laxen om den är fryst. Skär laxen i portionsbitar. Blanda alla ingredienser till såsen. (Spara eventuellt hälften av caviaren att garnera med.) Smaka av med salt och peppar. Vänd laxbitarna i ströbröd och stek dem cirka 2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera lax och sås med tillbehör.

Servering

Servera med kokt potatis eller ris, kokta broccolibuketter eller stekt spenat och några limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fiskgryta med saffranscrème

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Honey and mustard fisk i ugn

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

Betyg
Betyg
(39)