Laxfilé i ugn med grönsaksfräs

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Stekta grönsaker varvade med sött äpple serverade tillsammans med mild fisk.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 800 g laxfilé med skinn
  • 150 g purjolök
  • 250 g färsk eller fryst broccoli
  • 120 g äpple
  • 2 dl gröna ärter
  • 1 msk flytande margarin eller olja
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 msk dill (eller efter smak)
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g potatis

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skölj av fisken i kallt vatten. Torka noga av den och skär snitt i laxen så det blir portionsbitar. Skär inte ända ned. Filén ska hänga ihop.
  2. Lägg laxen på en ugnsplåt klädd med en bit bakplåtspapper. Lägg med skinnsidan ned. Sätt i ugnen och låt steka i 20 minuter. Gör i ordning grönsakerna under tiden. Snitta purjolöken längs med, skölj noga mellan bladen och skiva den. Dela broccolin i mindre bitar om den är färsk. Skölj äpplena och skär i strimlor.
  3. Hetta upp margarinet i en stekpanna. Lägg i purjolök, broccoli, äpple och rör om. Häll i 0,5 dl vatten. Fräs under omrörning tills det gröna blivit mjukt men inte tagit färg. Tillsätt de gröna ärterna och låt dem bara bli varma. Smaka av med 0,5 tsk salt.
  4. Ta ut laxen. Strö över 1 tsk salt, peppar samt riven pepparrot och lite dillkvistar. Servera laxen och grönsaksfräset med kokt potatis.

Servering

Servera med bröd och avsluta med en färsk frukt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-02-06

Hej N! Det går självklart bra att använda smör, olja eller margarin - det man föredrar. /Coop webbredaktör

N

2019-02-01

Margarin??? Allvar?

Liknande recept

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g laxfilé med skinn
  • 150 g purjolök
  • 250 g färsk eller fryst broccoli
  • 120 g äpple
  • 2 dl gröna ärter
  • 1 msk flytande margarin eller olja
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 msk dill (eller efter smak)
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g potatis

Laxfilé i ugn med grönsaksfräs

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Stekta grönsaker varvade med sött äpple serverade tillsammans med mild fisk.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skölj av fisken i kallt vatten. Torka noga av den och skär snitt i laxen så det blir portionsbitar. Skär inte ända ned. Filén ska hänga ihop.
  2. Lägg laxen på en ugnsplåt klädd med en bit bakplåtspapper. Lägg med skinnsidan ned. Sätt i ugnen och låt steka i 20 minuter. Gör i ordning grönsakerna under tiden. Snitta purjolöken längs med, skölj noga mellan bladen och skiva den. Dela broccolin i mindre bitar om den är färsk. Skölj äpplena och skär i strimlor.
  3. Hetta upp margarinet i en stekpanna. Lägg i purjolök, broccoli, äpple och rör om. Häll i 0,5 dl vatten. Fräs under omrörning tills det gröna blivit mjukt men inte tagit färg. Tillsätt de gröna ärterna och låt dem bara bli varma. Smaka av med 0,5 tsk salt.
  4. Ta ut laxen. Strö över 1 tsk salt, peppar samt riven pepparrot och lite dillkvistar. Servera laxen och grönsaksfräset med kokt potatis.

Servering

Servera med bröd och avsluta med en färsk frukt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-02-06

Hej N! Det går självklart bra att använda smör, olja eller margarin - det man föredrar. /Coop webbredaktör

N

2019-02-01

Margarin??? Allvar?

Liknande recept

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies