För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxbiffar med stekta grönsaker

Betyg (1-5):
3.74 (27 betyg)

Gör dessa goda laxbiffar med potatis, ingefära och curry så goda med dom stekta grönsakerna till och sås med mango chutney.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 250 g laxfilé, fintärnad
  • 2 kokta potatisar, mosade
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 ägg
  • 2 tsk curry
  • 1.5 dl panko ströbröd
  • Stekta grönsaker
  • 250 g broccoli, i buketter
  • 100 g skogschampinjoner, i bitar
  • 1 msk smör
  • 30 g färsk grönkål, grovhackad
  • Sås
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl mango chutney
  • lime, finrivet skal
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda lax, potatis, ingefära, ägg, ströbröd, curry och salt. Låt svälla några minuter. Forma biffar och vänd ev i panko. Stek biffarna i smör till fin färg.
  2. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av med salt. Stek broccoli och champinjoner i smör så att de får lite färg. Vänd ner grönkål och ris och stek ytterligare någon minut. Servera laxbiffarna med grönsaksriset och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2020-05-01

Perfekt kombo laxbiffarnas kryddning och såsens sötma. Överraskande gott!

Liknande recept

Spenatfyllda spättafiléer

(9)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pulled lax med blomkålscouscous

(15)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Laxpasta med spenat i ugn

(31)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(7)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 3 dl ris
  • 250 g laxfilé, fintärnad
  • 2 kokta potatisar, mosade
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 ägg
  • 2 tsk curry
  • 1.5 dl panko ströbröd
  • Stekta grönsaker
  • 250 g broccoli, i buketter
  • 100 g skogschampinjoner, i bitar
  • 1 msk smör
  • 30 g färsk grönkål, grovhackad
  • Sås
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl mango chutney
  • lime, finrivet skal
  • salt

Laxbiffar med stekta grönsaker

Betyg (1-5):
3.74 (27 betyg)

Gör dessa goda laxbiffar med potatis, ingefära och curry så goda med dom stekta grönsakerna till och sås med mango chutney.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda lax, potatis, ingefära, ägg, ströbröd, curry och salt. Låt svälla några minuter. Forma biffar och vänd ev i panko. Stek biffarna i smör till fin färg.
  2. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av med salt. Stek broccoli och champinjoner i smör så att de får lite färg. Vänd ner grönkål och ris och stek ytterligare någon minut. Servera laxbiffarna med grönsaksriset och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2020-05-01

Perfekt kombo laxbiffarnas kryddning och såsens sötma. Överraskande gott!

Liknande recept

Spenatfyllda spättafiléer

(9)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pulled lax med blomkålscouscous

(15)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Laxpasta med spenat i ugn

(31)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(7)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)