Laxbakelser med forellrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.58 (45 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 3 tim i kylskåp
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g kallrökt lax i bit
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl kvarg
  • 1 dl hackad gräslök
  • 4 skivor kavring
  • 25 g smält smör
  • Garnering:
  • 0.5 dl forellrom eller annan rom
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 1 citron i skivor

Gör så här

  1. Ta bort skinnet och skär laxen i små tärningar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Krama ur gelatinbladen och smält dem på låg värme i en kastrull med 1 dl crème fraiche. Blanda resterande crème fraiche med kvarg, gräslök och lax i en bunke. Rör ner gelatinet och blanda ordentligt.
  2. Fördela blandningen i 10 stadiga muffinsformar och ställ kallt. n.
  3. Mixa kavring och smör i en matberedare. Lägg blandningen överst i formarna.
  4. Låt stelna i kylskåp ca 3 tim. Vänd upp formarna på ett serveringsfat.

Garnering:

  1. Garnera med forellrom, gräslök och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sillröra till knäckebröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sesamsill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 300 g kallrökt lax i bit
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl kvarg
  • 1 dl hackad gräslök
  • 4 skivor kavring
  • 25 g smält smör
  • Garnering:
  • 0.5 dl forellrom eller annan rom
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 1 citron i skivor

Laxbakelser med forellrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.58 (45 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 3 tim i kylskåp
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort skinnet och skär laxen i små tärningar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Krama ur gelatinbladen och smält dem på låg värme i en kastrull med 1 dl crème fraiche. Blanda resterande crème fraiche med kvarg, gräslök och lax i en bunke. Rör ner gelatinet och blanda ordentligt.
  2. Fördela blandningen i 10 stadiga muffinsformar och ställ kallt. n.
  3. Mixa kavring och smör i en matberedare. Lägg blandningen överst i formarna.
  4. Låt stelna i kylskåp ca 3 tim. Vänd upp formarna på ett serveringsfat.

Garnering:

  1. Garnera med forellrom, gräslök och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sillröra till knäckebröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sesamsill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)