För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxbakelser med forellrom

Betyg (1-5):
2.58 (45 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 3 tim i kylskåp
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g kallrökt lax i bit
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl kvarg
  • 1 dl hackad gräslök
  • 4 skivor kavring
  • 25 g smält smör
  • Garnering:
  • 0.5 dl forellrom eller annan rom
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 1 citron i skivor

Gör så här

  1. Ta bort skinnet och skär laxen i små tärningar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Krama ur gelatinbladen och smält dem på låg värme i en kastrull med 1 dl crème fraiche. Blanda resterande crème fraiche med kvarg, gräslök och lax i en bunke. Rör ner gelatinet och blanda ordentligt.
  2. Fördela blandningen i 10 stadiga muffinsformar och ställ kallt. n.
  3. Mixa kavring och smör i en matberedare. Lägg blandningen överst i formarna.
  4. Låt stelna i kylskåp ca 3 tim. Vänd upp formarna på ett serveringsfat.

Garnering:

  1. Garnera med forellrom, gräslök och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxbakelse

(69)

Sillröra till knäckebröd

(8)

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

(1)

Senaps- och gräslökssill

(4)

Senapssill med krämig kaprissås

(11)

Löjromssill med citron

(7)

Löjrom med tillbehör

(0)

Krämig citrongrässill

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 300 g kallrökt lax i bit
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl kvarg
  • 1 dl hackad gräslök
  • 4 skivor kavring
  • 25 g smält smör
  • Garnering:
  • 0.5 dl forellrom eller annan rom
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 1 citron i skivor

Laxbakelser med forellrom

Betyg (1-5):
2.58 (45 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 3 tim i kylskåp
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort skinnet och skär laxen i små tärningar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Krama ur gelatinbladen och smält dem på låg värme i en kastrull med 1 dl crème fraiche. Blanda resterande crème fraiche med kvarg, gräslök och lax i en bunke. Rör ner gelatinet och blanda ordentligt.
  2. Fördela blandningen i 10 stadiga muffinsformar och ställ kallt. n.
  3. Mixa kavring och smör i en matberedare. Lägg blandningen överst i formarna.
  4. Låt stelna i kylskåp ca 3 tim. Vänd upp formarna på ett serveringsfat.

Garnering:

  1. Garnera med forellrom, gräslök och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxbakelse

(69)

Sillröra till knäckebröd

(8)

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

(1)

Senaps- och gräslökssill

(4)

Senapssill med krämig kaprissås

(11)

Löjromssill med citron

(7)

Löjrom med tillbehör

(0)

Krämig citrongrässill

(1)