Lax med sesamfrön

Lax med sesamfrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Goda och härligt mjälla fiskskivor med en fyllig rostad sesamsmak. Gör succé på en lyxig picknick, på en buffé eller som plockmat!

Tillagningstid: 2 dygn 25 minuter
4 portioner
  • 400 g färsk laxfilé
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • 2.5 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl vattenkrasse, eller kryddkrasse
  • 1 citron, i klyftor
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Frys fisken minst 2 dygn. Skär den halvtinade laxen i 0,5 centimeter tunna skivor. Lägg ut dem på ett fat. Ringla över sesamolja, soja och pressa över citron. Salta och peppra. Strö över sesamfröna.
  2. Låt stå cirka 20 minuter. Fördela krassen över fisken och servera med citron.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lax med sesamfrön
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g färsk laxfilé
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • 2.5 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl vattenkrasse, eller kryddkrasse
  • 1 citron, i klyftor
  • 1 tsk salt

Lax med sesamfrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Goda och härligt mjälla fiskskivor med en fyllig rostad sesamsmak. Gör succé på en lyxig picknick, på en buffé eller som plockmat!

Tillagningstid: 2 dygn 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Frys fisken minst 2 dygn. Skär den halvtinade laxen i 0,5 centimeter tunna skivor. Lägg ut dem på ett fat. Ringla över sesamolja, soja och pressa över citron. Salta och peppra. Strö över sesamfröna.
  2. Låt stå cirka 20 minuter. Fördela krassen över fisken och servera med citron.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!