
Lax med sesamfrön
Betyg (1-5):
Goda och härligt mjälla fiskskivor med en fyllig rostad sesamsmak. Gör succé på en lyxig picknick, på en buffé eller som plockmat!
Tillagningstid: 2 dygn 25 minuter
4 portioner
- 400 g färsk laxfilé
- 2 tsk sesamolja
- 2 tsk kinesisk soja
- 0.5 citron, pressad saft
- 1 krm svartpeppar
- 2.5 msk rostade sesamfrön
- 1 dl vattenkrasse, eller kryddkrasse
- 1 citron, i klyftor
- 1 tsk salt
Gör så här
- Frys fisken minst 2 dygn. Skär den halvtinade laxen i 0,5 centimeter tunna skivor. Lägg ut dem på ett fat. Ringla över sesamolja, soja och pressa över citron. Salta och peppra. Strö över sesamfröna.
- Låt stå cirka 20 minuter. Fördela krassen över fisken och servera med citron.
Tips

De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.
Lax med sesamfrön
Betyg (1-5):
Goda och härligt mjälla fiskskivor med en fyllig rostad sesamsmak. Gör succé på en lyxig picknick, på en buffé eller som plockmat!
Tillagningstid: 2 dygn 25 minuter
4 portioner
Gör så här
- Frys fisken minst 2 dygn. Skär den halvtinade laxen i 0,5 centimeter tunna skivor. Lägg ut dem på ett fat. Ringla över sesamolja, soja och pressa över citron. Salta och peppra. Strö över sesamfröna.
- Låt stå cirka 20 minuter. Fördela krassen över fisken och servera med citron.
Tips

De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!