
Lax med quinoa och spenat
Betyg (1-5):
Stekt lax med varm quinoasallad och en ljuvligt god sås gjord på smetana och vitlök.
Tillagningstid: 35 minuter
2 portioner
- 1.5 dl quinoa
- 250 g laxfilé
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1.5 dl smetana
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk olja
- 100 g färsk spenat
- 2 tsk olja
- 2 fint tärnade hela ättiksgurkor
- 1.5 dl strimlade, inlagda grillade paprikor
- 1 msk flytande honung
Gör så här
- Koka quinoa enligt anvisning.
- Dela laxen i 4 portionsbitar och krydda med salt och peppar.
- Blanda smetana med vitlök.
- Hetta upp en stekpanna med hälften av oljan. Stek laxbitarna ca 3 min per sida. Lyft ur dem.
- Lägg i spenaten med resten av oljan. Vänd runt. Fördela quinoa, spenat, gurka och paprika på 2 tallrikar (eller en portion i matlåda). Lägg på laxen och toppa med klickar av smetana. Ringla över honung.
Lax med quinoa och spenat
Betyg (1-5):
Stekt lax med varm quinoasallad och en ljuvligt god sås gjord på smetana och vitlök.
Tillagningstid: 35 minuter
2 portioner
Gör så här
- Koka quinoa enligt anvisning.
- Dela laxen i 4 portionsbitar och krydda med salt och peppar.
- Blanda smetana med vitlök.
- Hetta upp en stekpanna med hälften av oljan. Stek laxbitarna ca 3 min per sida. Lyft ur dem.
- Lägg i spenaten med resten av oljan. Vänd runt. Fördela quinoa, spenat, gurka och paprika på 2 tallrikar (eller en portion i matlåda). Lägg på laxen och toppa med klickar av smetana. Ringla över honung.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!