Lax med pestorisoni

Lax med pestorisoni

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Risoni som blandas med pesto och basilika blir perfekt att servera till den ugnsstekta laxen och är ett kul alternativ till andra pastasorter.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 3 dl risoni
  • 140 g pesto
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 kruka basilika, basilikablad
  • Till servering
  • 200 g blomkål
  • 0.5 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vinäger
  • 1 tsk salladskrydda
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150° Lägg laxen på en plåt eller inoljad ugnsform. Salta och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48°.
  2. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner pesto och tomater.
  3. Skiva blomkål och rödlök tunt och vänd runt med olja, vinäger och salladskrydda. Servera salladen till laxen och risonin.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lax med pestorisoni
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 3 dl risoni
  • 140 g pesto
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 kruka basilika, basilikablad
  • Till servering
  • 200 g blomkål
  • 0.5 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vinäger
  • 1 tsk salladskrydda
  • salt och svartpeppar

Lax med pestorisoni

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Risoni som blandas med pesto och basilika blir perfekt att servera till den ugnsstekta laxen och är ett kul alternativ till andra pastasorter.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150° Lägg laxen på en plåt eller inoljad ugnsform. Salta och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48°.
  2. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner pesto och tomater.
  3. Skiva blomkål och rödlök tunt och vänd runt med olja, vinäger och salladskrydda. Servera salladen till laxen och risonin.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!