Lax med pestorisoni

Lax med pestorisoni

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Risoni som blandas med pesto och basilika blir perfekt att servera till den ugnsstekta laxen och är ett kul alternativ till andra pastasorter.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 3 dl risoni
  • 140 g pesto
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 kruka basilika, basilikablad
  • Till servering
  • 200 g blomkål
  • 0.5 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vinäger
  • 1 tsk salladskrydda
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150° Lägg laxen på en plåt eller inoljad ugnsform. Salta och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48°.
  2. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner pesto och tomater.
  3. Skiva blomkål och rödlök tunt och vänd runt med olja, vinäger och salladskrydda. Servera salladen till laxen och risonin.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskpasta med tomatsås

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Supersnabb laxpasta

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxpasta med saffran

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Laxpasta med dill och citron

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Pastasallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pasta med rökt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxpasta med pesto

Betyg
Betyg
(86)
Lax med pestorisoni
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 3 dl risoni
  • 140 g pesto
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 kruka basilika, basilikablad
  • Till servering
  • 200 g blomkål
  • 0.5 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vinäger
  • 1 tsk salladskrydda
  • salt och svartpeppar

Lax med pestorisoni

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Risoni som blandas med pesto och basilika blir perfekt att servera till den ugnsstekta laxen och är ett kul alternativ till andra pastasorter.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150° Lägg laxen på en plåt eller inoljad ugnsform. Salta och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48°.
  2. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner pesto och tomater.
  3. Skiva blomkål och rödlök tunt och vänd runt med olja, vinäger och salladskrydda. Servera salladen till laxen och risonin.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskpasta med tomatsås

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Supersnabb laxpasta

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxpasta med saffran

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Laxpasta med dill och citron

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Pastasallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pasta med rökt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxpasta med pesto

Betyg
Betyg
(86)