
Lax med pestorisoni
Betyg (1-5):
Risoni som blandas med pesto och basilika blir perfekt att servera till den ugnsstekta laxen och är ett kul alternativ till andra pastasorter.
Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
- 600 g laxfilé
- 1 tsk salt
- 3 dl risoni
- 140 g pesto
- 250 g körsbärstomater, delade
- 0.5 kruka basilika, basilikablad
- Till servering
- 200 g blomkål
- 0.5 rödlök
- 1 msk olivolja
- 0.5 msk vinäger
- 1 tsk salladskrydda
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 150° Lägg laxen på en plåt eller inoljad ugnsform. Salta och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48°.
- Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner pesto och tomater.
- Skiva blomkål och rödlök tunt och vänd runt med olja, vinäger och salladskrydda. Servera salladen till laxen och risonin.
Lax med pestorisoni
Betyg (1-5):
Risoni som blandas med pesto och basilika blir perfekt att servera till den ugnsstekta laxen och är ett kul alternativ till andra pastasorter.
Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 150° Lägg laxen på en plåt eller inoljad ugnsform. Salta och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48°.
- Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner pesto och tomater.
- Skiva blomkål och rödlök tunt och vänd runt med olja, vinäger och salladskrydda. Servera salladen till laxen och risonin.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!