Lax med limesås och spenatwok

Betyg (1-5):
3.71 (49 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 500 g färsk laxfiléer
  • 50 g hackade hasselnötter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 msk smör till formen
  • Limesås:
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 msk majonnäs
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk mango chutney
  • 0.5 msk grönsaksfond
  • 2 msk färska örter, t ex basilika
  • Spenatwok:
  • 150 g färsk spenat
  • 150 g sockerärta
  • 1 rödlök i smala klyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk olja till wokning

Gör så här

  1. Dela laxfilén i fyra portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Blanda nöthack, vitlök, salt och peppar. Täck fisken med hacket och ställ formen i mitten av ugnen 10-15 minuter.
  2. Blanda limesåsen, spara lite limeskal till garnering. Woka spenat, ärtor och lök några minuter. Smaka av med sambal oelek. Fördela spenatwok och laxfiléer på varma tallrikar. Strö lite rivet limeskal på fisken.

Servering

Servera genast med limesåsen och eventuellt kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Couscouspanna med fisk

(24)

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Fish tacos deluxe

(32)

Blomkåls- Jansson

(96)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(2)

Laxtaco

(9)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g färsk laxfiléer
  • 50 g hackade hasselnötter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 msk smör till formen
  • Limesås:
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 msk majonnäs
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk mango chutney
  • 0.5 msk grönsaksfond
  • 2 msk färska örter, t ex basilika
  • Spenatwok:
  • 150 g färsk spenat
  • 150 g sockerärta
  • 1 rödlök i smala klyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk olja till wokning

Lax med limesås och spenatwok

Betyg (1-5):
3.71 (49 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela laxfilén i fyra portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Blanda nöthack, vitlök, salt och peppar. Täck fisken med hacket och ställ formen i mitten av ugnen 10-15 minuter.
  2. Blanda limesåsen, spara lite limeskal till garnering. Woka spenat, ärtor och lök några minuter. Smaka av med sambal oelek. Fördela spenatwok och laxfiléer på varma tallrikar. Strö lite rivet limeskal på fisken.

Servering

Servera genast med limesåsen och eventuellt kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Couscouspanna med fisk

(24)

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Fish tacos deluxe

(32)

Blomkåls- Jansson

(96)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(2)

Laxtaco

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies