Lax med limesås och spenatwok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.62 (52 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färsk laxfiléer
  • 50 g hackade hasselnötter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 msk smör till formen
  • 1 krm salt, efter smak
  • Limesås:
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 msk majonnäs
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk mango chutney
  • 0.5 msk grönsaksfond
  • 2 msk färska örter, t ex basilika
  • Spenatwok:
  • 150 g färsk spenat
  • 150 g sockerärta
  • 1 rödlök i smala klyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk olja till wokning

Gör så här

  1. Dela laxfilén i fyra portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Blanda nöthack, vitlök, salt och peppar. Täck fisken med hacket och ställ formen i mitten av ugnen 10-15 minuter.
  2. Blanda limesåsen, spara lite limeskal till garnering. Woka spenat, ärtor och lök några minuter. Smaka av med sambal oelek. Fördela spenatwok och laxfiléer på varma tallrikar. Strö lite rivet limeskal på fisken.

Servering

Servera genast med limesåsen och eventuellt kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g färsk laxfiléer
  • 50 g hackade hasselnötter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 msk smör till formen
  • 1 krm salt, efter smak
  • Limesås:
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 msk majonnäs
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk mango chutney
  • 0.5 msk grönsaksfond
  • 2 msk färska örter, t ex basilika
  • Spenatwok:
  • 150 g färsk spenat
  • 150 g sockerärta
  • 1 rödlök i smala klyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk olja till wokning

Lax med limesås och spenatwok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.62 (52 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela laxfilén i fyra portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Blanda nöthack, vitlök, salt och peppar. Täck fisken med hacket och ställ formen i mitten av ugnen 10-15 minuter.
  2. Blanda limesåsen, spara lite limeskal till garnering. Woka spenat, ärtor och lök några minuter. Smaka av med sambal oelek. Fördela spenatwok och laxfiléer på varma tallrikar. Strö lite rivet limeskal på fisken.

Servering

Servera genast med limesåsen och eventuellt kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)