Lasagne med tacokyckling
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Lasagne med tacokyckling

3.9 (40 betyg)

Variera lasagnen och byt ut köttfärsen mot tacokryddad kyckling.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 20
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk smör
  • 500 g strimlad kycklingbröstfilé
  • 1 påse taco kryddmix eller egen tacokrydda + 1 dl vatten
  • 1 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk smör
  • 400 g lasagneplattor
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 100 g cocktailtomater
Tackokrydda:
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk socker eventuellt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200 grader.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingstrimlorna runt om. Tillsätt kryddmixen och vatten, rör om och låt småputtra några minuter.

  3. 3

    Häll tomater, mjölk och crème fraiche i en skål och vispa ihop. Salta och peppra.

  4. 4

    Smörj en ugnsform. Varva tomatmjölk, kyckling och lasagneplattor. Strö över osten och grädda tills lasagnen fått fin färg, cirka 25 minuter.

  5. 5

    Servera med cocktailtomater.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Låt barnen komma in i köket, lägga lasagneplattor är skoj.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    Vad bra att jag läste kommentarerna nu. Ska laga det ikväll och hade redan tagit fram ett kilo kyckling ur frysen. Blir perfekt :-)

  • Elin

    Jättebra recept, men tycker dock att de skulle ha varit mer kyckling..;)

  • Kia

    Kanongott och snabblagat

  • Bertil

    Olofsson

Visa fler