Lasagne med tacokyckling

Betyg (1-5):
3.9 (40 betyg)

Variera lasagnen och byt ut köttfärsen mot tacokryddad kyckling.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 2 msk smör
  • 500 g strimlad kycklingbröstfilé
  • 1 påse taco kryddmix eller egen tacokrydda + 1 dl vatten
  • 1 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk smör
  • 400 g lasagneplattor
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 100 g cocktailtomater
  • Tackokrydda:
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk socker eventuellt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingstrimlorna runt om. Tillsätt kryddmixen och vatten, rör om och låt småputtra några minuter.
  3. Häll tomater, mjölk och crème fraiche i en skål och vispa ihop. Salta och peppra.
  4. Smörj en ugnsform. Varva tomatmjölk, kyckling och lasagneplattor. Strö över osten och grädda tills lasagnen fått fin färg, cirka 25 minuter.
  5. Servera med cocktailtomater.

Tips

Låt barnen komma in i köket, lägga lasagneplattor är skoj.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-04-17

Vad bra att jag läste kommentarerna nu. Ska laga det ikväll och hade redan tagit fram ett kilo kyckling ur frysen. Blir perfekt :-)

Elin

2015-01-07

Jättebra recept, men tycker dock att de skulle ha varit mer kyckling..;)

Kia

2014-12-25

Kanongott och snabblagat

Bertil

2013-09-27

Olofsson

Irén Johansson

2012-07-24

Använde både zuccini och plattor. Det var ett bra sätt att ta kål på skräcken för den grönsaken. Men mera kyckling ska det vara.

Anki

2012-04-13

Detta var jätte jätte gott bytte ut plattorna mot sqash o satte till 3 vitlökar så smarrigt det blev ....

Sofie Wikström

2012-02-01

Mm kanongott, men håller med föregående kommentar, lite mer kyckling kan man gott ha :D Gick fort att göra, kanon med en god lagrad ost på.

Inger

2012-01-21

Jättegott o enkelt, men snålt med kyckling, kommer att ta dubbelt av den nästa gång.

Liknande recept

Kycklingtacos med mangosås

(10)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Fyllda tomater med parmesan och kyckling

(10)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

Kycklingvingar med mangosalsa

(1)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(11)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 2 msk smör
  • 500 g strimlad kycklingbröstfilé
  • 1 påse taco kryddmix eller egen tacokrydda + 1 dl vatten
  • 1 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk smör
  • 400 g lasagneplattor
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 100 g cocktailtomater
  • Tackokrydda:
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk socker eventuellt

Lasagne med tacokyckling

Betyg (1-5):
3.9 (40 betyg)

Variera lasagnen och byt ut köttfärsen mot tacokryddad kyckling.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingstrimlorna runt om. Tillsätt kryddmixen och vatten, rör om och låt småputtra några minuter.
  3. Häll tomater, mjölk och crème fraiche i en skål och vispa ihop. Salta och peppra.
  4. Smörj en ugnsform. Varva tomatmjölk, kyckling och lasagneplattor. Strö över osten och grädda tills lasagnen fått fin färg, cirka 25 minuter.
  5. Servera med cocktailtomater.

Tips

Låt barnen komma in i köket, lägga lasagneplattor är skoj.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-04-17

Vad bra att jag läste kommentarerna nu. Ska laga det ikväll och hade redan tagit fram ett kilo kyckling ur frysen. Blir perfekt :-)

Elin

2015-01-07

Jättebra recept, men tycker dock att de skulle ha varit mer kyckling..;)

Kia

2014-12-25

Kanongott och snabblagat

Bertil

2013-09-27

Olofsson

Irén Johansson

2012-07-24

Använde både zuccini och plattor. Det var ett bra sätt att ta kål på skräcken för den grönsaken. Men mera kyckling ska det vara.

Anki

2012-04-13

Detta var jätte jätte gott bytte ut plattorna mot sqash o satte till 3 vitlökar så smarrigt det blev ....

Sofie Wikström

2012-02-01

Mm kanongott, men håller med föregående kommentar, lite mer kyckling kan man gott ha :D Gick fort att göra, kanon med en god lagrad ost på.

Inger

2012-01-21

Jättegott o enkelt, men snålt med kyckling, kommer att ta dubbelt av den nästa gång.

Liknande recept

Kycklingtacos med mangosås

(10)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Fyllda tomater med parmesan och kyckling

(10)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

Kycklingvingar med mangosalsa

(1)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies