Lapplandsbär med kolasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (5 betyg)

Skogens guld med söt och god kolasås är en perfekt avslutning på måltiden.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g färska eller frysta hallon
  • 100 g färska eller frysta hjortron
  • 100 g färska eller frysta tranbär
  • Kolasås:
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Tina frysta bär utspridda på hushållspapper så att de inte blir mosiga.

Kolasås

  1. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, cirka 10 minuter.
  2. Rör i smöret. Ringla den varma kolasåsen över bären.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Hallonmilkshake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Jordgubbskompott med topping

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g färska eller frysta hallon
  • 100 g färska eller frysta hjortron
  • 100 g färska eller frysta tranbär
  • Kolasås:
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk smör

Lapplandsbär med kolasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (5 betyg)

Skogens guld med söt och god kolasås är en perfekt avslutning på måltiden.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina frysta bär utspridda på hushållspapper så att de inte blir mosiga.

Kolasås

  1. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, cirka 10 minuter.
  2. Rör i smöret. Ringla den varma kolasåsen över bären.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Hallonmilkshake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Jordgubbskompott med topping

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)