Lammracks med råstekt potatis

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 50 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1.2 kg lammracks
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 200 g körsbärstomater
  • 150 g chèvre i små bitar
  • Marinad:
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 0.5 olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackade salvia
  • Aromsmör:
  • 100 g rumstempererat smör
  • 2 msk finhackad salvia
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • Råstekt potatis:
  • 800 g delikatesspotatis
  • 40 g smör

Gör så här

  1. Blanda ihop vin, olja, vitlök och salvia. Vänd runt lammet i marinaden och låt marinera minst 1 tim. Blanda ihop smör, salvia, citronskal och vitlök till ett aromsmör.
  2. Skiva potatisen tunt, gärna på mandolin. Hetta upp en stekpanna. Klicka i smör och stek potatisen i omgångar tills den är gyllene. De behöver inte vara genomstekta. Salta och lägg över i en stor ugnsform.
  3. Hetta upp olivolja i den rengjorda stekpannan och bryn lammet runt om, salta och peppra. Lägg lammet och tomaterna på potatisen och stek mitt i ugnen tills lammet har en innertemperatur på 58–60°, ca 10 min. Skär lammet i bitar och lägg tillbaka på potatisen. Fördela aromsmör och chèvre runt lammet vid servering.

Tips

Stek potatisen direkt. Skivad potatis mörknar lätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Stora köttbullar i rödvinssås med bacon och svamp

(9)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Helstekt fläskfilé med pestopotatissallad

(7)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Lingonmarinerad fläskkarré

(25)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.2 kg lammracks
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 200 g körsbärstomater
  • 150 g chèvre i små bitar
  • Marinad:
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 0.5 olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackade salvia
  • Aromsmör:
  • 100 g rumstempererat smör
  • 2 msk finhackad salvia
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • Råstekt potatis:
  • 800 g delikatesspotatis
  • 40 g smör

Lammracks med råstekt potatis

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 50 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop vin, olja, vitlök och salvia. Vänd runt lammet i marinaden och låt marinera minst 1 tim. Blanda ihop smör, salvia, citronskal och vitlök till ett aromsmör.
  2. Skiva potatisen tunt, gärna på mandolin. Hetta upp en stekpanna. Klicka i smör och stek potatisen i omgångar tills den är gyllene. De behöver inte vara genomstekta. Salta och lägg över i en stor ugnsform.
  3. Hetta upp olivolja i den rengjorda stekpannan och bryn lammet runt om, salta och peppra. Lägg lammet och tomaterna på potatisen och stek mitt i ugnen tills lammet har en innertemperatur på 58–60°, ca 10 min. Skär lammet i bitar och lägg tillbaka på potatisen. Fördela aromsmör och chèvre runt lammet vid servering.

Tips

Stek potatisen direkt. Skivad potatis mörknar lätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Stora köttbullar i rödvinssås med bacon och svamp

(9)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Helstekt fläskfilé med pestopotatissallad

(7)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Lingonmarinerad fläskkarré

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies