Lamm med vitlök, citron och olja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (9 betyg)

Långkok gör lammet mört och du får tid åt annat!

Tillagningstid: 5 timmar
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg lammkött med ben, t ex lägg, bog eller stek
  • 1 skivad citron
  • 1 chili
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 kanelstänger
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 5 dl olivolja
  • 1 tsk peppar
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta. Skiva citronen och dela chilin på längden. Lägg i skalade vitlöksklyftor, citron, chili, kanelstänger och rosmarin. Häll i oljan. Salta och peppra både på köttet och i oljan.
  2. Koka i ugnen 5 timmar. Ta ut grytan och låt köttet vila 10 min. Lossa sedan köttet från benen och skär i skivor eller bitar.
  3. Servera med Pommes Anna eller råstekt potatis, fetaost blandat med yoghurt, citronklyftor och en sallad.

Tips

Byt ut oljan mot vatten och 2 msk olivolja. Korta då ner koktiden till 1,5 timme annars kokar köttet sönder!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg lammkött med ben, t ex lägg, bog eller stek
  • 1 skivad citron
  • 1 chili
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 kanelstänger
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 5 dl olivolja
  • 1 tsk peppar
  • 2 tsk salt

Lamm med vitlök, citron och olja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (9 betyg)

Långkok gör lammet mört och du får tid åt annat!

Tillagningstid: 5 timmar
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta. Skiva citronen och dela chilin på längden. Lägg i skalade vitlöksklyftor, citron, chili, kanelstänger och rosmarin. Häll i oljan. Salta och peppra både på köttet och i oljan.
  2. Koka i ugnen 5 timmar. Ta ut grytan och låt köttet vila 10 min. Lossa sedan köttet från benen och skär i skivor eller bitar.
  3. Servera med Pommes Anna eller råstekt potatis, fetaost blandat med yoghurt, citronklyftor och en sallad.

Tips

Byt ut oljan mot vatten och 2 msk olivolja. Korta då ner koktiden till 1,5 timme annars kokar köttet sönder!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)