Lakritskola med vit chokladtopping

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Seg och god lakritskola som har en topping av vit choklad och dessutom krossad turkisk peppar. En dröm får både godisgrisen och lakritsälskaren.

Tillagningstid: 20 min + koktid och tid att stelna
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 25 g smör
  • 1 msk lakritspulver
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl turkisk peppar, krossad

Gör så här

  1. Klä en form, ca 15x15 cm, med bakplåtspapper. Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka kraftigt utan lock tills smeten har en temperatur på 120–125°. Det tar 30-60 min beroende på kastrullens storlek.
  2. Rör i smöret och lakritspulvret tills allt smält och har en jämn färg. Häll smeten i formen och låt stelna i kylen.
  3. Skär eller klipp kolan i 20–30 bitar och doppa ena sidan i smält vit choklad. Strö över lite krossad turkisk peppar och låt stelna i kylen. Slå ev in varje bit i smörpapper. Förvara kolorna i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Falska Mozartkulor

(69)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Chokladpastej med blueberry curd

(5)

Nötbräck med torkad frukt

(17)

Varm vit choklad

(5)

Vit chokladtryffel

(36)

Chokladmousse på avokado med crunch

(4)

Hallontryfflar

(17)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 25 g smör
  • 1 msk lakritspulver
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl turkisk peppar, krossad

Lakritskola med vit chokladtopping

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Seg och god lakritskola som har en topping av vit choklad och dessutom krossad turkisk peppar. En dröm får både godisgrisen och lakritsälskaren.

Tillagningstid: 20 min + koktid och tid att stelna
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klä en form, ca 15x15 cm, med bakplåtspapper. Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka kraftigt utan lock tills smeten har en temperatur på 120–125°. Det tar 30-60 min beroende på kastrullens storlek.
  2. Rör i smöret och lakritspulvret tills allt smält och har en jämn färg. Häll smeten i formen och låt stelna i kylen.
  3. Skär eller klipp kolan i 20–30 bitar och doppa ena sidan i smält vit choklad. Strö över lite krossad turkisk peppar och låt stelna i kylen. Slå ev in varje bit i smörpapper. Förvara kolorna i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Falska Mozartkulor

(69)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Chokladpastej med blueberry curd

(5)

Nötbräck med torkad frukt

(17)

Varm vit choklad

(5)

Vit chokladtryffel

(36)

Chokladmousse på avokado med crunch

(4)

Hallontryfflar

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies