Kycklingwok

Kycklingwok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Den asiatiska favoriten med vitlök, ingefära och lime.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g frysta wokgrönsaker
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk flytande honung
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 st lime rivet skal, eller halva mängden citron
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk pressad lime eller citron
  • 2 msk rostade solrosfrön eller mandelspån

Gör så här

  1. Skär kycklingen i strimlor. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Woka kycklingen i omgångar under omrörning tills den fått färg, ca 2 minuter. Ta upp bitarna.
  2. Lägg i lite nytt fett och woka grönsakerna 3-5 minuter. Tillsätt vatten, fond, honung, vitlök, ingefära, rivet skal och saft, salt, svartpeppar.
  3. Blanda ner kycklingstrimlorna och hetta upp. Strö gärna äver rostade solrosfrön eller mandelspån

Servering

Servera med ris eller pasta.

Tips

Tål inte allt? Använd mjölkfri fond. Receptet är laktoslågt. Utan ägg: Servera med äggfri pasta. Utan gluten: Använd glutenfri fond och servera med glutenfri pasta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kycklinglasagne med spenat

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Wok med kyckling och nudlar

Betyg
Betyg
(113)
Spara recept

Sommarsallad med caesardressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kycklingklubba med bruschettasallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Kycklingwok
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g frysta wokgrönsaker
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk flytande honung
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 st lime rivet skal, eller halva mängden citron
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk pressad lime eller citron
  • 2 msk rostade solrosfrön eller mandelspån

Kycklingwok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Den asiatiska favoriten med vitlök, ingefära och lime.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklingen i strimlor. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Woka kycklingen i omgångar under omrörning tills den fått färg, ca 2 minuter. Ta upp bitarna.
  2. Lägg i lite nytt fett och woka grönsakerna 3-5 minuter. Tillsätt vatten, fond, honung, vitlök, ingefära, rivet skal och saft, salt, svartpeppar.
  3. Blanda ner kycklingstrimlorna och hetta upp. Strö gärna äver rostade solrosfrön eller mandelspån

Servering

Servera med ris eller pasta.

Tips

Tål inte allt? Använd mjölkfri fond. Receptet är laktoslågt. Utan ägg: Servera med äggfri pasta. Utan gluten: Använd glutenfri fond och servera med glutenfri pasta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kycklinglasagne med spenat

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Wok med kyckling och nudlar

Betyg
Betyg
(113)
Spara recept

Sommarsallad med caesardressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kycklingklubba med bruschettasallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)