
Kycklingvingar med mangosalsa
Betyg (1-5):
Kycklingvingar med smak av bbq-sås är mysigt att sitta och knapra på med familjen en höstkväll! Servera med en fräsch mangosalsa och majskolvar.
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
- 1 kg kycklingvingar
- 1 dl barbequesås
- 2 färska majskolvar
- flingsalt
- barbequesås, till servering
- 1 tsk salt
- Salsa:
- 200 g körsbärstomater
- 1 ätmogen mango, tärnad
- 1 salladslök, strimlad
- 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
- 0.5 msk flytande honung
- färsk koriander
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Salta kycklingvingarna runt om och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vänd runt med BBQ-sås och lägg majskolvarna bredvid kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, täck ev med folie mot slutet om kycklingen ser ut att bli bränd.
- Blanda ihop alla ingredienserna till salsan och smaka av med salt. Servera kycklingen med majskolvarna och salsan.
Servering
Ös på med färsk koriander i salsan om du fastnat för denna asiatiska ört.
Kycklingvingar med mangosalsa
Betyg (1-5):
Kycklingvingar med smak av bbq-sås är mysigt att sitta och knapra på med familjen en höstkväll! Servera med en fräsch mangosalsa och majskolvar.
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Salta kycklingvingarna runt om och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vänd runt med BBQ-sås och lägg majskolvarna bredvid kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, täck ev med folie mot slutet om kycklingen ser ut att bli bränd.
- Blanda ihop alla ingredienserna till salsan och smaka av med salt. Servera kycklingen med majskolvarna och salsan.
Servering
Ös på med färsk koriander i salsan om du fastnat för denna asiatiska ört.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-11-17
Fantastiskt gott och enkelt. Vi brukar inte lägga in majsen i ugnen, vi kokar och saltar och smörar lite lätt. Sedan har vi ingen honung i salsan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Kamilla
2017-11-17
Fantastiskt gott och enkelt. Vi brukar inte lägga in majsen i ugnen, vi kokar och saltar och smörar lite lätt. Sedan har vi ingen honung i salsan.