Kycklingvingar med mangosalsa
Kycklingvingar med mangosalsa
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Kycklingvingar med mangosalsa

5 (1 betyg)

Kycklingvingar med smak av bbq-sås är mysigt att sitta och knapra på med familjen en höstkväll! Servera med en fräsch mangosalsa och majskolvar.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kycklingvingar
  • 1 tsk salt
  • 1 dl barbequesås
  • 2 färska majskolvar
  • flingsalt
  • barbequesås, till servering
Salsa:
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 ätmogen mango, tärnad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 0.5 msk flytande honung
  • salt
  • färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta kycklingvingarna runt om och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vänd runt med BBQ-sås och lägg majskolvarna bredvid kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, täck ev med folie mot slutet om kycklingen ser ut att bli bränd.

  2. 2

    Blanda ihop alla ingredienserna till salsan och smaka av med salt. Servera kycklingen med majskolvarna och salsan.

Servering

Ös på med färsk koriander i salsan om du fastnat för denna asiatiska ört.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kamilla

    Fantastiskt gott och enkelt. Vi brukar inte lägga in majsen i ugnen, vi kokar och saltar och smörar lite lätt. Sedan har vi ingen honung i salsan.