Kycklingvingar med mangosalsa

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kycklingvingar med smak av bbq-sås är mysigt att sitta och knapra på med familjen en höstkväll! Servera med en fräsch mangosalsa och majskolvar.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 kg kycklingvingar
  • 1 dl barbequesås
  • 2 färska majskolvar
  • flingsalt
  • barbequesås, till servering
  • 1 tsk salt
  • Salsa:
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 ätmogen mango, tärnad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 0.5 msk flytande honung
  • färsk koriander
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta kycklingvingarna runt om och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vänd runt med BBQ-sås och lägg majskolvarna bredvid kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, täck ev med folie mot slutet om kycklingen ser ut att bli bränd.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till salsan och smaka av med salt. Servera kycklingen med majskolvarna och salsan.

Servering

Ös på med färsk koriander i salsan om du fastnat för denna asiatiska ört.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kamilla

2017-11-17

Fantastiskt gott och enkelt. Vi brukar inte lägga in majsen i ugnen, vi kokar och saltar och smörar lite lätt. Sedan har vi ingen honung i salsan.

Kycklingvingar med mangosalsa
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg kycklingvingar
  • 1 dl barbequesås
  • 2 färska majskolvar
  • flingsalt
  • barbequesås, till servering
  • 1 tsk salt
  • Salsa:
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 ätmogen mango, tärnad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 0.5 msk flytande honung
  • färsk koriander
  • salt

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kycklingvingar med smak av bbq-sås är mysigt att sitta och knapra på med familjen en höstkväll! Servera med en fräsch mangosalsa och majskolvar.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta kycklingvingarna runt om och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vänd runt med BBQ-sås och lägg majskolvarna bredvid kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, täck ev med folie mot slutet om kycklingen ser ut att bli bränd.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till salsan och smaka av med salt. Servera kycklingen med majskolvarna och salsan.

Servering

Ös på med färsk koriander i salsan om du fastnat för denna asiatiska ört.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kamilla

2017-11-17

Fantastiskt gott och enkelt. Vi brukar inte lägga in majsen i ugnen, vi kokar och saltar och smörar lite lätt. Sedan har vi ingen honung i salsan.