Kycklingsteak med zucchinikräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (1 betyg)

Saftiga kycklingsteaks med en underbart god zucchinikräm och till det en rostad vitlökssky. Recept av Sigrid Bárány

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingsteak (urbenad klubba med skinn)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk neutral olja
  • 30 g rucola, till servering
  • Zucchini- och purjolökskräm
  • 1 liten zucchini, i halvmånar
  • 1 liten purjolök, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk torkad rosmarin
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 msk sherry
  • 1 msk misopaste
  • 0.5 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • Rostad vitlökssky
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs zucchini och purjolök i olja tills de mjuknat, ca 10 min. Rör då och då. Tillsätt kryddor, vin och misopasta och låt vätskan koka in. Tillsätt crème fraichen, rör om och låt puttra vidare 5 min. Mixa krämen slät. Smaka av med salt och peppar.

Rostad vitlökssky

  1. Rosta vitlöksklyftorna tillsammans med potatisen (se ovan!) ca 15 min. Tryck ut vitlökarna ur skalen och mosa med en gaffel. Lägg vitlöken i en kastrull tillsammans med vatten, fond och citronsaft. Låt koka ihop några minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red av skyn. Vänd ner persiljan. Smaka av med salt och peppar.
  2. Krydda kycklingen med timjan, salvia, salt och peppar. Stek först med skinnsidan nedåt i smör till fin och krispig yta. Vänd runt och stek tills kycklingen är genomstekt, till en innertemperatur på 75°. Servera kycklingen med potatis, kräm, sky och rucola.

Tips

Misopasta är buljongen som används till misosoppa. Kan här bytas ut mot grönsaks- eller kycklingbuljong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklinglår i tomatsås

Betyg
Betyg
(13)
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 4 kycklingsteak (urbenad klubba med skinn)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk neutral olja
  • 30 g rucola, till servering
  • Zucchini- och purjolökskräm
  • 1 liten zucchini, i halvmånar
  • 1 liten purjolök, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk torkad rosmarin
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 msk sherry
  • 1 msk misopaste
  • 0.5 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • Rostad vitlökssky
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • salt och svartpeppar

Kycklingsteak med zucchinikräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (1 betyg)

Saftiga kycklingsteaks med en underbart god zucchinikräm och till det en rostad vitlökssky. Recept av Sigrid Bárány

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs zucchini och purjolök i olja tills de mjuknat, ca 10 min. Rör då och då. Tillsätt kryddor, vin och misopasta och låt vätskan koka in. Tillsätt crème fraichen, rör om och låt puttra vidare 5 min. Mixa krämen slät. Smaka av med salt och peppar.

Rostad vitlökssky

  1. Rosta vitlöksklyftorna tillsammans med potatisen (se ovan!) ca 15 min. Tryck ut vitlökarna ur skalen och mosa med en gaffel. Lägg vitlöken i en kastrull tillsammans med vatten, fond och citronsaft. Låt koka ihop några minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red av skyn. Vänd ner persiljan. Smaka av med salt och peppar.
  2. Krydda kycklingen med timjan, salvia, salt och peppar. Stek först med skinnsidan nedåt i smör till fin och krispig yta. Vänd runt och stek tills kycklingen är genomstekt, till en innertemperatur på 75°. Servera kycklingen med potatis, kräm, sky och rucola.

Tips

Misopasta är buljongen som används till misosoppa. Kan här bytas ut mot grönsaks- eller kycklingbuljong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklinglår i tomatsås

Betyg
Betyg
(13)