Kycklingrullar med tomater i balsamvinäger

Betyg (1-5):
3.38 (192 betyg)

Saftig kyckling med mozzarella och ugnsbakade tomater.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 4 dl couscous
  • 500 g cocktailtomater
  • 3 finhackde vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g skivad mozzarella
  • 3 msk hackad timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg tomater och vitlök i en rymlig ugnsfast form. Blanda med olja och balsamvinäger. Låt stå i ugnen 10 minuter.
  3. Dela varje kycklingfilée till två tunna filéer, salta och peppra. Lägg på en skiva mozzarella och rulla ihop.
  4. Lägg kycklingrullarna bland tomaterna med skarven nedåt. Låt stå i ugnen ytterligare 25 minuter.
  5. Toppa kycklingen med timjan och servera med couscous.

Tips

Balsamvinäger varierar mycket i smak, prova olika sorter och känn skillnaden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karolina

2016-01-09

GOTT! Hela familjen tyckte om det och det var lätt och snabbt att göra. Såg att någon hade förberett kycklingen dagen innan och då går det verkligen fort att göra. Tomaterna var höjdpunkten och gjorde att skyn blev väldigt god. Dock tyckte jag att det behövdes betydligt mer mozzarella än 100 g till fyra personer. Den här gör vi igen!

Göran L

2015-12-11

Smakade absolut ingenting. Försökte rädda situationen med en massa såser från kylskåpet.

Sanna

2013-01-08

Kändes lite skumt med balsamvinäger, men...ooo vad gott det blev!

Alexandra

2012-11-20

Jösses så GOTT.. hadde inte potatis utan wookgrönsaker istället. Sedan hade jag babyspenaten separat med en klick turkiskyoghurt-röra gjord av färsk riven ingerfära, pressad vitlök, salt och peppar... gubben var och är helt lyrisk av denna rätt.

Diana

2012-10-04

En favorit hemma hos oss. Vi förbereder lite kvällen innan med bla kycklingen. När vi kommer hem från jobbet så engagerar vi barnen med att fixa med tomater, vitlök mm. God, nyttig och snabb vardagsrätt.

Linda

2012-09-08

Bland det godaste vi vet. Och självklart så serverar vi färskpasta och nybakat lantbröd till eftersom det är en rätt med Italiensk touch. Supergott!

Kristina Åkerman

2012-06-03

Bland det godaste jag nånsin har ätit. Vi serverade pressad potatis till och det var jätte gott.

Petra

2012-04-10

Detta recept är helt underbart! Gjorde ganska mycket när jag gjorde detta. Tror jag åt detta i 2 dagar till både lunch och middag efter första middagen! Tröttnade inte ens!

evy

2011-12-09

kyckling

Liknande recept

Kycklingtacos med mangosås

(10)

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Bruschetta med kyckling

(8)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Fyllda tomater med parmesan och kyckling

(10)

Barnens läskiga fyllda paprikor

(3)

Fajitapaj

(9)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 4 dl couscous
  • 500 g cocktailtomater
  • 3 finhackde vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g skivad mozzarella
  • 3 msk hackad timjan

Kycklingrullar med tomater i balsamvinäger

Betyg (1-5):
3.38 (192 betyg)

Saftig kyckling med mozzarella och ugnsbakade tomater.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg tomater och vitlök i en rymlig ugnsfast form. Blanda med olja och balsamvinäger. Låt stå i ugnen 10 minuter.
  3. Dela varje kycklingfilée till två tunna filéer, salta och peppra. Lägg på en skiva mozzarella och rulla ihop.
  4. Lägg kycklingrullarna bland tomaterna med skarven nedåt. Låt stå i ugnen ytterligare 25 minuter.
  5. Toppa kycklingen med timjan och servera med couscous.

Tips

Balsamvinäger varierar mycket i smak, prova olika sorter och känn skillnaden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karolina

2016-01-09

GOTT! Hela familjen tyckte om det och det var lätt och snabbt att göra. Såg att någon hade förberett kycklingen dagen innan och då går det verkligen fort att göra. Tomaterna var höjdpunkten och gjorde att skyn blev väldigt god. Dock tyckte jag att det behövdes betydligt mer mozzarella än 100 g till fyra personer. Den här gör vi igen!

Göran L

2015-12-11

Smakade absolut ingenting. Försökte rädda situationen med en massa såser från kylskåpet.

Sanna

2013-01-08

Kändes lite skumt med balsamvinäger, men...ooo vad gott det blev!

Alexandra

2012-11-20

Jösses så GOTT.. hadde inte potatis utan wookgrönsaker istället. Sedan hade jag babyspenaten separat med en klick turkiskyoghurt-röra gjord av färsk riven ingerfära, pressad vitlök, salt och peppar... gubben var och är helt lyrisk av denna rätt.

Diana

2012-10-04

En favorit hemma hos oss. Vi förbereder lite kvällen innan med bla kycklingen. När vi kommer hem från jobbet så engagerar vi barnen med att fixa med tomater, vitlök mm. God, nyttig och snabb vardagsrätt.

Linda

2012-09-08

Bland det godaste vi vet. Och självklart så serverar vi färskpasta och nybakat lantbröd till eftersom det är en rätt med Italiensk touch. Supergott!

Kristina Åkerman

2012-06-03

Bland det godaste jag nånsin har ätit. Vi serverade pressad potatis till och det var jätte gott.

Petra

2012-04-10

Detta recept är helt underbart! Gjorde ganska mycket när jag gjorde detta. Tror jag åt detta i 2 dagar till både lunch och middag efter första middagen! Tröttnade inte ens!

evy

2011-12-09

kyckling

Liknande recept

Kycklingtacos med mangosås

(10)

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Bruschetta med kyckling

(8)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Fyllda tomater med parmesan och kyckling

(10)

Barnens läskiga fyllda paprikor

(3)

Fajitapaj

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies