För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklingpiccata med tomatsås

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 130 g riven parmesan
  • 0.5 tsk salt
  • Tomatsås
  • 0.5 zucchini, hackad
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs zucchini, lök och vitlök i en kastrull i olja. Häll i krossade tomater, salvia, honung och salt. Låt småputtra 10-15 min. Mixa till en slät sås.
  2. Skär kycklingen i tunna skivor. Vispa lätt upp äggen och rör ner osten. Doppa kycklingen i mjöl och sedan i ostblandningen.
  3. Stek direkt i en het stekpanna med olja och smör. Vänd när det blivit en fin stekyta. Stek sedan på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.
  4. Servera piccatan med tomatsåsen och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2017-09-20

Det här var en riktigt höjdare!

Liknande recept

Avokado- och sparrissallad med caviar och hollandaise

(3)

Örtfrittata

(3)

Köttfärsspett med couscous

(9)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(31)

Fried rice med grönsaker och ägg

(64)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(19)

Grönkålspaj med fetaost

(11)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 3 dl ris
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 130 g riven parmesan
  • 0.5 tsk salt
  • Tomatsås
  • 0.5 zucchini, hackad
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt

Kycklingpiccata med tomatsås

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs zucchini, lök och vitlök i en kastrull i olja. Häll i krossade tomater, salvia, honung och salt. Låt småputtra 10-15 min. Mixa till en slät sås.
  2. Skär kycklingen i tunna skivor. Vispa lätt upp äggen och rör ner osten. Doppa kycklingen i mjöl och sedan i ostblandningen.
  3. Stek direkt i en het stekpanna med olja och smör. Vänd när det blivit en fin stekyta. Stek sedan på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.
  4. Servera piccatan med tomatsåsen och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2017-09-20

Det här var en riktigt höjdare!

Liknande recept

Avokado- och sparrissallad med caviar och hollandaise

(3)

Örtfrittata

(3)

Köttfärsspett med couscous

(9)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(31)

Fried rice med grönsaker och ägg

(64)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(19)

Grönkålspaj med fetaost

(11)