Kycklingpiccata med tomatsås

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 3 dl ris
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 130 g riven parmesan
  • Tomatsås
  • 0.5 zucchini, hackad
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs zucchini, lök och vitlök i en kastrull i olja. Häll i krossade tomater, salvia, honung och salt. Låt småputtra 10-15 min. Mixa till en slät sås.
  2. Skär kycklingen i tunna skivor. Vispa lätt upp äggen och rör ner osten. Doppa kycklingen i mjöl och sedan i ostblandningen.
  3. Stek direkt i en het stekpanna med olja och smör. Vänd när det blivit en fin stekyta. Stek sedan på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.
  4. Servera piccatan med tomatsåsen och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2017-09-20

Det här var en riktigt höjdare!

Liknande recept

Örtfrittata

(2)

Vegofärspiroger

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Wokade nudlar med stekt ägg

(29)

Sparris- och skinkomelett

(8)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Zucchinipaj

(23)

Brunchplåt

(33)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl ris
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 130 g riven parmesan
  • Tomatsås
  • 0.5 zucchini, hackad
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 msk flytande honung

Kycklingpiccata med tomatsås

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs zucchini, lök och vitlök i en kastrull i olja. Häll i krossade tomater, salvia, honung och salt. Låt småputtra 10-15 min. Mixa till en slät sås.
  2. Skär kycklingen i tunna skivor. Vispa lätt upp äggen och rör ner osten. Doppa kycklingen i mjöl och sedan i ostblandningen.
  3. Stek direkt i en het stekpanna med olja och smör. Vänd när det blivit en fin stekyta. Stek sedan på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.
  4. Servera piccatan med tomatsåsen och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2017-09-20

Det här var en riktigt höjdare!

Liknande recept

Örtfrittata

(2)

Vegofärspiroger

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Wokade nudlar med stekt ägg

(29)

Sparris- och skinkomelett

(8)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Zucchinipaj

(23)

Brunchplåt

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies