Kycklingpiccata med tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.57 (14 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 130 g riven parmesan
  • 0.5 tsk salt
  • Tomatsås
  • 0.5 zucchini, hackad
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs zucchini, lök och vitlök i en kastrull i olja. Häll i krossade tomater, salvia, honung och salt. Låt småputtra 10-15 min. Mixa till en slät sås.
  2. Skär kycklingen i tunna skivor. Vispa lätt upp äggen och rör ner osten. Doppa kycklingen i mjöl och sedan i ostblandningen.
  3. Stek direkt i en het stekpanna med olja och smör. Vänd när det blivit en fin stekyta. Stek sedan på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.
  4. Servera piccatan med tomatsåsen och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-12-30

Så gott!

Lena

2017-09-20

Det här var en riktigt höjdare!

Liknande recept

Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Vegetarisk omelett med oliver

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Köttfärsspett med couscous

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tonfiskröra med grönkålssallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Sparrissallad med caviar och hollandaise

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fried rice med grönsaker och ägg

Betyg
Betyg
(66)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 3 dl ris
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 130 g riven parmesan
  • 0.5 tsk salt
  • Tomatsås
  • 0.5 zucchini, hackad
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt

Kycklingpiccata med tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.57 (14 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs zucchini, lök och vitlök i en kastrull i olja. Häll i krossade tomater, salvia, honung och salt. Låt småputtra 10-15 min. Mixa till en slät sås.
  2. Skär kycklingen i tunna skivor. Vispa lätt upp äggen och rör ner osten. Doppa kycklingen i mjöl och sedan i ostblandningen.
  3. Stek direkt i en het stekpanna med olja och smör. Vänd när det blivit en fin stekyta. Stek sedan på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.
  4. Servera piccatan med tomatsåsen och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-12-30

Så gott!

Lena

2017-09-20

Det här var en riktigt höjdare!

Liknande recept

Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Vegetarisk omelett med oliver

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Köttfärsspett med couscous

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tonfiskröra med grönkålssallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Sparrissallad med caviar och hollandaise

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fried rice med grönsaker och ägg

Betyg
Betyg
(66)