Kycklinglasagne med spenat

Betyg (1-5):
3.17 (12 betyg)

Inte svårare än lasagne med köttfärs. Men lite roligare. Och känns lite lyxig.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 12 lasagneplattor
  • 400 g färsk spenat
  • olivolja
  • Ostsås:
  • 4 msk smör
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 liter mjölk, 3 %
  • 150 g riven västerbottensost
  • Kycklingfärssås:
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hackad färsk rosmarin, alt 1 tsk torkad
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk körsbärstomater (400 g)
  • 1 dl vitt matlagningsvin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

Ostsås:

  1. Smält smöret i en stor kastrull och vispa i mjölet. Späd med mjölken, lite i taget under vispning. Låt såsen sjuda 3–4 min på svag värme. Blanda i västerbottensosten (spara 1 dl till gratineringen) och rör tills det smälter. Smaka av med salt och peppar.

Kycklingfärssås:

  1. Fräs lök och vitlök i oljan utan att det tar färg. Tillsätt färsen och bryn tills det får lite färg. Rör i rosmarin och tomatpuré och låt det fräsa med ett par minuter. Häll i tomater och vin och låt det puttra ihop under lock 5 min. Mosa tomaterna lätt med baksidan av en slev. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek spenaten hastigt i lite olja. Salta och peppra lätt. Smörj en rektangulär form och häll lite av ostsåsen i botten. Varva sedan lasagneplattor, kycklingfärssås, ostsås och stekt spenat. Översta lagret ska vara lasagneplattor och ostsås samt den resterande rivna osten.
  3. Grädda mitt i ugnen 30–40 min. Lägg på folie om det börjar bli bränt.

Servering

Servera med en stor sallad.

Tips

Använd färdig ostsås om det är brådis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



nina

2015-11-30

88151

Liknande recept

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt - Coop

(4)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing - Coop

(0)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing - Coop

(8)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa - Coop

(2)

Krämig kycklinggryta med svamp och zucchini - Coop

(14)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad - Coop

(10)

Bjärekyckling korma med blomkålsris - Coop

(1)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 12 lasagneplattor
  • 400 g färsk spenat
  • olivolja
  • Ostsås:
  • 4 msk smör
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 liter mjölk, 3 %
  • 150 g riven västerbottensost
  • Kycklingfärssås:
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hackad färsk rosmarin, alt 1 tsk torkad
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk körsbärstomater (400 g)
  • 1 dl vitt matlagningsvin

Kycklinglasagne med spenat

Betyg (1-5):
3.17 (12 betyg)

Inte svårare än lasagne med köttfärs. Men lite roligare. Och känns lite lyxig.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

Ostsås:

  1. Smält smöret i en stor kastrull och vispa i mjölet. Späd med mjölken, lite i taget under vispning. Låt såsen sjuda 3–4 min på svag värme. Blanda i västerbottensosten (spara 1 dl till gratineringen) och rör tills det smälter. Smaka av med salt och peppar.

Kycklingfärssås:

  1. Fräs lök och vitlök i oljan utan att det tar färg. Tillsätt färsen och bryn tills det får lite färg. Rör i rosmarin och tomatpuré och låt det fräsa med ett par minuter. Häll i tomater och vin och låt det puttra ihop under lock 5 min. Mosa tomaterna lätt med baksidan av en slev. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek spenaten hastigt i lite olja. Salta och peppra lätt. Smörj en rektangulär form och häll lite av ostsåsen i botten. Varva sedan lasagneplattor, kycklingfärssås, ostsås och stekt spenat. Översta lagret ska vara lasagneplattor och ostsås samt den resterande rivna osten.
  3. Grädda mitt i ugnen 30–40 min. Lägg på folie om det börjar bli bränt.

Servering

Servera med en stor sallad.

Tips

Använd färdig ostsås om det är brådis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



nina

2015-11-30

88151

Liknande recept

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt - Coop

(4)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing - Coop

(0)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing - Coop

(8)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa - Coop

(2)

Krämig kycklinggryta med svamp och zucchini - Coop

(14)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad - Coop

(10)

Bjärekyckling korma med blomkålsris - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies