Kycklinglår i tomatsås

Kycklinglår i tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Mört kycklinglår i smakrik tomatsås med saffran och gurkmeja. Enkel att tillaga och med få ingredienser är det här en perfekt rätt att laga när man vill att maten sköter sig själv.

Tillagningstid: 15 min + 50 min koktid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 kycklinglår med ben eller ca 800 g andra detaljer
  • 3 msk olivolja
  • 2 stora gula lökar, strimlade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 tsk gurkmeja
  • 0.5 påse saffran (0,25 g)
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Dra bort skinnet från kycklinglåren. Salta. Hetta upp oljan i en stek- eller traktörpanna. Lägg i löken och stek på medelhög värme 10 min, tills den fått ordentligt med färg.
  2. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater och gurkmeja. Lägg i kycklinglåren. Låt puttra på låg värme under lock ca 35 min.
  3. Häll i saffranet och låt puttra 15 min till. Servera med till exempel ris och grönsaker.

Servering

Servera med Persiskt ris, se coop.se.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-08-23

Hur gott som helst. Jag dubblade mängden passerade tomater, tomatpuré, gurkmeja, saffran, salt och olivolja. Tycker det blev lagom mycket sås då.

Kycklinglår i tomatsås
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 8 kycklinglår med ben eller ca 800 g andra detaljer
  • 3 msk olivolja
  • 2 stora gula lökar, strimlade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 tsk gurkmeja
  • 0.5 påse saffran (0,25 g)
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk salt

Kycklinglår i tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Mört kycklinglår i smakrik tomatsås med saffran och gurkmeja. Enkel att tillaga och med få ingredienser är det här en perfekt rätt att laga när man vill att maten sköter sig själv.

Tillagningstid: 15 min + 50 min koktid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra bort skinnet från kycklinglåren. Salta. Hetta upp oljan i en stek- eller traktörpanna. Lägg i löken och stek på medelhög värme 10 min, tills den fått ordentligt med färg.
  2. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater och gurkmeja. Lägg i kycklinglåren. Låt puttra på låg värme under lock ca 35 min.
  3. Häll i saffranet och låt puttra 15 min till. Servera med till exempel ris och grönsaker.

Servering

Servera med Persiskt ris, se coop.se.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-08-23

Hur gott som helst. Jag dubblade mängden passerade tomater, tomatpuré, gurkmeja, saffran, salt och olivolja. Tycker det blev lagom mycket sås då.