Kycklingklubbor med blomkålsrisoni
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175º

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

0 (0 betyg)

Perfekt vardagsmiddag, kycklingklubbor som barnen kan hålla i och blomkål som gömts i risonin.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g kycklingben
  • 1 dl hoisinsås
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl risoni
  • 150 g blomkålsris eller riven blomkål
  • 3 msk smör
  • 150 g minimozzarella
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 250 g körsbärstomat på kvist
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Pensla kycklingen med hoisinsåsen och salta. Rosta mitt i ugnen tills köttet lossnar från benet, ca 50 min.

  2. 2

    Pensla gärna med skyn någon gång under ugnstiden. Koka risonin, enligt anvisning på förpackningen, tillsammans med blomkålsriset (hela koktiden). Häll av vattnet.

  3. 3

    Tillsätt smöret och smaka av med salt. Servera kycklingklubborna med blomkålsrisoni, mozzarella, tomat och gurka.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar