Kycklinggryta med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Kycklinggryta med smak av saffran, enkel att laga och passar utmärkt till middag. Servera gärna med ris och en fräsch sallad med grönkål, citron och granatäpple.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g kycklinglårfilé
  • rapsolja, till stekning
  • 2 gula lökar, hackade
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 6 dl vatten
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 1 dl russin
  • 1 msk kycklingfond
  • Grönkålssallad
  • 100 g grönkål
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1.5 dl granatäppelkärna
  • 0.5 dl valnötter
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • Till servering
  • ris eller bulgur

Gör så här

  1. Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna hastigt runt om, salta.
  2. Värm olja i en gryta och fräs löken i saffran, tomatpuré och vitlök. Stek tills löken är mjuk och lägg sedan ner kycklingen.Tillsätt vatten, citrongräs, russin och kycklingfond. Sjud under lock ca 30 min.

Grönkålssallad:

  1. Krama runt grönkål och lök med citronsaften. Blanda med granatäpple, nötter, olja och salt. Servera grytan med salladen och bulgur eller ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristin

2020-12-06

Smaklös och vattnig. Det var mer som en buljong än en sås. Går nog att göra den väldigt god om man har i tex crème fraîche och krossade tomater ... och kryddar mer.

Hunkiga Håkan

2018-11-06

Tips! Byt ut vattnet till krossade tomater så blir den krämig och god!

Andreas

2018-03-28

Smaklös, behövde rädda med mer salt än vad som står i recepten och definitivt inte krämig, rekommenderar inte om man tycker smakrik mat.

Eva- Maria

2018-03-23

Krämig? Nej. Och efterklok som man är ibland - hur skulle den kunna bli krämig med de ingredienserna? Viss besvikelse just nu...

Liknande recept

Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Kycklingbollar med paprikatzatziki

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 900 g kycklinglårfilé
  • rapsolja, till stekning
  • 2 gula lökar, hackade
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 6 dl vatten
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 1 dl russin
  • 1 msk kycklingfond
  • Grönkålssallad
  • 100 g grönkål
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1.5 dl granatäppelkärna
  • 0.5 dl valnötter
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • Till servering
  • ris eller bulgur

Kycklinggryta med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Kycklinggryta med smak av saffran, enkel att laga och passar utmärkt till middag. Servera gärna med ris och en fräsch sallad med grönkål, citron och granatäpple.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna hastigt runt om, salta.
  2. Värm olja i en gryta och fräs löken i saffran, tomatpuré och vitlök. Stek tills löken är mjuk och lägg sedan ner kycklingen.Tillsätt vatten, citrongräs, russin och kycklingfond. Sjud under lock ca 30 min.

Grönkålssallad:

  1. Krama runt grönkål och lök med citronsaften. Blanda med granatäpple, nötter, olja och salt. Servera grytan med salladen och bulgur eller ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristin

2020-12-06

Smaklös och vattnig. Det var mer som en buljong än en sås. Går nog att göra den väldigt god om man har i tex crème fraîche och krossade tomater ... och kryddar mer.

Hunkiga Håkan

2018-11-06

Tips! Byt ut vattnet till krossade tomater så blir den krämig och god!

Andreas

2018-03-28

Smaklös, behövde rädda med mer salt än vad som står i recepten och definitivt inte krämig, rekommenderar inte om man tycker smakrik mat.

Eva- Maria

2018-03-23

Krämig? Nej. Och efterklok som man är ibland - hur skulle den kunna bli krämig med de ingredienserna? Viss besvikelse just nu...

Liknande recept

Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Kycklingbollar med paprikatzatziki

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)