Kycklinggryta med saffran

Kycklinggryta med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Kycklinggryta med smak av saffran, enkel att laga och passar utmärkt till middag. Servera gärna med ris och en fräsch sallad med grönkål, citron och granatäpple.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
  • 900 g kycklinglårfilé
  • rapsolja, till stekning
  • 2 gula lökar, hackade
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 6 dl vatten
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 1 dl russin
  • 1 msk kycklingfond
  • Grönkålssallad
  • 100 g grönkål
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1.5 dl granatäppelkärna
  • 0.5 dl valnötter
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • Till servering
  • ris eller bulgur

Gör så här

  1. Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna hastigt runt om, salta.
  2. Värm olja i en gryta och fräs löken i saffran, tomatpuré och vitlök. Stek tills löken är mjuk och lägg sedan ner kycklingen.Tillsätt vatten, citrongräs, russin och kycklingfond. Sjud under lock ca 30 min.

Grönkålssallad:

  1. Krama runt grönkål och lök med citronsaften. Blanda med granatäpple, nötter, olja och salt. Servera grytan med salladen och bulgur eller ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristin

2020-12-06

Smaklös och vattnig. Det var mer som en buljong än en sås. Går nog att göra den väldigt god om man har i tex crème fraîche och krossade tomater ... och kryddar mer.

Hunkiga Håkan

2018-11-06

Tips! Byt ut vattnet till krossade tomater så blir den krämig och god!

Andreas

2018-03-28

Smaklös, behövde rädda med mer salt än vad som står i recepten och definitivt inte krämig, rekommenderar inte om man tycker smakrik mat.

Eva- Maria

2018-03-23

Krämig? Nej. Och efterklok som man är ibland - hur skulle den kunna bli krämig med de ingredienserna? Viss besvikelse just nu...

Kycklinggryta med saffran
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 900 g kycklinglårfilé
  • rapsolja, till stekning
  • 2 gula lökar, hackade
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 6 dl vatten
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 1 dl russin
  • 1 msk kycklingfond
  • Grönkålssallad
  • 100 g grönkål
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1.5 dl granatäppelkärna
  • 0.5 dl valnötter
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • Till servering
  • ris eller bulgur

Kycklinggryta med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Kycklinggryta med smak av saffran, enkel att laga och passar utmärkt till middag. Servera gärna med ris och en fräsch sallad med grönkål, citron och granatäpple.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna hastigt runt om, salta.
  2. Värm olja i en gryta och fräs löken i saffran, tomatpuré och vitlök. Stek tills löken är mjuk och lägg sedan ner kycklingen.Tillsätt vatten, citrongräs, russin och kycklingfond. Sjud under lock ca 30 min.

Grönkålssallad:

  1. Krama runt grönkål och lök med citronsaften. Blanda med granatäpple, nötter, olja och salt. Servera grytan med salladen och bulgur eller ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristin

2020-12-06

Smaklös och vattnig. Det var mer som en buljong än en sås. Går nog att göra den väldigt god om man har i tex crème fraîche och krossade tomater ... och kryddar mer.

Hunkiga Håkan

2018-11-06

Tips! Byt ut vattnet till krossade tomater så blir den krämig och god!

Andreas

2018-03-28

Smaklös, behövde rädda med mer salt än vad som står i recepten och definitivt inte krämig, rekommenderar inte om man tycker smakrik mat.

Eva- Maria

2018-03-23

Krämig? Nej. Och efterklok som man är ibland - hur skulle den kunna bli krämig med de ingredienserna? Viss besvikelse just nu...