Kycklinggryta med limeblad

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Ljuvligt gott, och med så få ingredienser – lycka mitt i veckan!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 1 burk kokosmjölk (400 g)
  • 2 msk grön currypasta
  • 2 limeblad, hela, eller 2 tsk torkade krossade
  • 250 g broccoli
  • Till servering
  • ris
  • färsk koriander
  • lime i klyftor

Gör så här

  1. Lägg kyckling, kokosmjölk, currypasta och limeblad i en gryta. Koka upp och låt sjuda 15 min under lock.
  2. Lägg broccolibuketterna i grytan och lägg tillbaka locket. Dra från värmen och låt ånga av 5 min före servering.
  3. Servera grytan med ris, koriander och lime.

Tips

De hela limebladen kan hackas/smulas ner, alternativt koka med hela och lyftas bort vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Piccata med ratatouille

(1)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kyckling med sirapskål

(5)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Garam masala kyckling

(31)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(26)

Kycklinglår i tomatsås

(10)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 1 burk kokosmjölk (400 g)
  • 2 msk grön currypasta
  • 2 limeblad, hela, eller 2 tsk torkade krossade
  • 250 g broccoli
  • Till servering
  • ris
  • färsk koriander
  • lime i klyftor

Kycklinggryta med limeblad

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Ljuvligt gott, och med så få ingredienser – lycka mitt i veckan!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kyckling, kokosmjölk, currypasta och limeblad i en gryta. Koka upp och låt sjuda 15 min under lock.
  2. Lägg broccolibuketterna i grytan och lägg tillbaka locket. Dra från värmen och låt ånga av 5 min före servering.
  3. Servera grytan med ris, koriander och lime.

Tips

De hela limebladen kan hackas/smulas ner, alternativt koka med hela och lyftas bort vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Piccata med ratatouille

(1)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kyckling med sirapskål

(5)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Garam masala kyckling

(31)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(26)

Kycklinglår i tomatsås

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies