
Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
- 1 kg kycklingben
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk salt
- Örtpotatis:
- 1 kg små potatisar
- 2 msk olivolja
- 2 msk smält smör
- 2 tsk flingsalt
- 3 dl hackade örter t ex persilja och oregano
- Coleslaw:
- 300 g finstrimlad rödkål
- 2 tunt skivade blekselleristjälkar
- 0.5 dl majonnäs
- 2 dl gräddfil
- 3 msk riven färsk pepparrot
- 1 tsk salt
Gör så här
- Lägg kycklingbenen på en plåt och krydda med salt och chiliflakes. Stek mitt i ugnen 25–30 min.
- Skrubba potatisen. Koka i saltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och krossa potatisarna så de spricker lite lätt. Vänd runt i olja, smält smör och salt. Lägg på plåten bredvid kycklingen och rosta gyllene ca 15 min. Skaka plåten någon gång. Vänd runt den rostade potatisen i rikligt med örter.
- Blanda alla ingredienser till coleslawn och smaka av med salt. Servera med kycklingbenen och örtpotatisen.
Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Gör så här
- Lägg kycklingbenen på en plåt och krydda med salt och chiliflakes. Stek mitt i ugnen 25–30 min.
- Skrubba potatisen. Koka i saltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och krossa potatisarna så de spricker lite lätt. Vänd runt i olja, smält smör och salt. Lägg på plåten bredvid kycklingen och rosta gyllene ca 15 min. Skaka plåten någon gång. Vänd runt den rostade potatisen i rikligt med örter.
- Blanda alla ingredienser till coleslawn och smaka av med salt. Servera med kycklingbenen och örtpotatisen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!