Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

3 (5 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kycklingben
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chiliflakes
Örtpotatis:
  • 1 kg små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smält smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 dl hackade örter t ex persilja och oregano
Coleslaw:
  • 300 g finstrimlad rödkål
  • 2 tunt skivade blekselleristjälkar
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk riven färsk pepparrot
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kycklingbenen på en plåt och krydda med salt och chiliflakes. Stek mitt i ugnen 25–30 min.

  2. 2

    Skrubba potatisen. Koka i saltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och krossa potatisarna så de spricker lite lätt. Vänd runt i olja, smält smör och salt. Lägg på plåten bredvid kycklingen och rosta gyllene ca 15 min. Skaka plåten någon gång. Vänd runt den rostade potatisen i rikligt med örter.

  3. 3

    Blanda alla ingredienser till coleslawn och smaka av med salt. Servera med kycklingbenen och örtpotatisen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar