Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 1 kg kycklingben
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • Örtpotatis:
  • 1 kg små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smält smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 dl hackade örter t ex persilja och oregano
  • Coleslaw:
  • 300 g finstrimlad rödkål
  • 2 tunt skivade blekselleristjälkar
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk riven färsk pepparrot
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingbenen på en plåt och krydda med salt och chiliflakes. Stek mitt i ugnen 25–30 min.
  2. Skrubba potatisen. Koka i saltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och krossa potatisarna så de spricker lite lätt. Vänd runt i olja, smält smör och salt. Lägg på plåten bredvid kycklingen och rosta gyllene ca 15 min. Skaka plåten någon gång. Vänd runt den rostade potatisen i rikligt med örter.
  3. Blanda alla ingredienser till coleslawn och smaka av med salt. Servera med kycklingbenen och örtpotatisen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg kycklingben
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • Örtpotatis:
  • 1 kg små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smält smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 dl hackade örter t ex persilja och oregano
  • Coleslaw:
  • 300 g finstrimlad rödkål
  • 2 tunt skivade blekselleristjälkar
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk riven färsk pepparrot
  • 1 tsk salt

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg kycklingbenen på en plåt och krydda med salt och chiliflakes. Stek mitt i ugnen 25–30 min.
  2. Skrubba potatisen. Koka i saltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och krossa potatisarna så de spricker lite lätt. Vänd runt i olja, smält smör och salt. Lägg på plåten bredvid kycklingen och rosta gyllene ca 15 min. Skaka plåten någon gång. Vänd runt den rostade potatisen i rikligt med örter.
  3. Blanda alla ingredienser till coleslawn och smaka av med salt. Servera med kycklingbenen och örtpotatisen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!