Kycklingben i ugn med blomkål och vindruvor

Kycklingben i ugn med blomkål och vindruvor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Allt på en plåt med spännande smaker av blomkål och vindruvor. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklingben eller klubbor, tinade
  • 600 g blomkålshuvud
  • 400 g potatis, fast sort
  • 250 g vindruvor
  • 1 msk flingsalt
  • 25 g smör
  • 1 dl rostad salt mandel

Gör så här

  1. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 10 min. Plocka blomkålen i buketter. Skala och klyfta potatisen. Klipp druvorna i mindre klasar.
  2. Lyft ut ugnsplåten och fördela blomkål, vindruvsklasar och potatis runt om kycklingen. Salta allt och hyvla över smör. Rosta ytterligare ca 35 min mitt i ugnen (något längre för klubbor), till en innertemperatur på minst 75°.
  3. Öppna ugnsluckan ca 3 gånger under stekningen för att släppa ut ångan så blir det krispiga ytor. Låt mandlarna rosta med de 5 sista minuterna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per-johan

2020-10-27

Mycket god, vindruvor i maten var en ny upplevelse

Magnus

2019-05-22

Enkelt och jättegott! Kul kombination med druvorna. Håller med.... lite romersk känsla.

Maria

2018-12-09

Väldigt gott och enkelt att göra. Gillades även av barnen 5 och 4 år gamla.

Apicius

2018-03-18

Finns något romerskt över detta enkla men goda recept!

Kycklingben i ugn med blomkål och vindruvor
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 kg kycklingben eller klubbor, tinade
  • 600 g blomkålshuvud
  • 400 g potatis, fast sort
  • 250 g vindruvor
  • 1 msk flingsalt
  • 25 g smör
  • 1 dl rostad salt mandel

Kycklingben i ugn med blomkål och vindruvor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Allt på en plåt med spännande smaker av blomkål och vindruvor. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 10 min. Plocka blomkålen i buketter. Skala och klyfta potatisen. Klipp druvorna i mindre klasar.
  2. Lyft ut ugnsplåten och fördela blomkål, vindruvsklasar och potatis runt om kycklingen. Salta allt och hyvla över smör. Rosta ytterligare ca 35 min mitt i ugnen (något längre för klubbor), till en innertemperatur på minst 75°.
  3. Öppna ugnsluckan ca 3 gånger under stekningen för att släppa ut ångan så blir det krispiga ytor. Låt mandlarna rosta med de 5 sista minuterna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per-johan

2020-10-27

Mycket god, vindruvor i maten var en ny upplevelse

Magnus

2019-05-22

Enkelt och jättegott! Kul kombination med druvorna. Håller med.... lite romersk känsla.

Maria

2018-12-09

Väldigt gott och enkelt att göra. Gillades även av barnen 5 och 4 år gamla.

Apicius

2018-03-18

Finns något romerskt över detta enkla men goda recept!