Kycklingben i ugn med blomkål och vindruvor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Allt på en plåt med spännande smaker av blomkål och vindruvor. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklingben eller klubbor, tinade
  • 600 g blomkålshuvud
  • 400 g potatis, fast sort
  • 250 g vindruvor
  • 1 msk flingsalt
  • 25 g smör
  • 1 dl rostad salt mandel

Gör så här

  1. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 10 min. Plocka blomkålen i buketter. Skala och klyfta potatisen. Klipp druvorna i mindre klasar.
  2. Lyft ut ugnsplåten och fördela blomkål, vindruvsklasar och potatis runt om kycklingen. Salta allt och hyvla över smör. Rosta ytterligare ca 35 min mitt i ugnen (något längre för klubbor), till en innertemperatur på minst 75°.
  3. Öppna ugnsluckan ca 3 gånger under stekningen för att släppa ut ångan så blir det krispiga ytor. Låt mandlarna rosta med de 5 sista minuterna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per-johan

2020-10-27

Mycket god, vindruvor i maten var en ny upplevelse

Magnus

2019-05-22

Enkelt och jättegott! Kul kombination med druvorna. Håller med.... lite romersk känsla.

Maria

2018-12-09

Väldigt gott och enkelt att göra. Gillades även av barnen 5 och 4 år gamla.

Apicius

2018-03-18

Finns något romerskt över detta enkla men goda recept!

Liknande recept

Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(127)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(164)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(97)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 kg kycklingben eller klubbor, tinade
  • 600 g blomkålshuvud
  • 400 g potatis, fast sort
  • 250 g vindruvor
  • 1 msk flingsalt
  • 25 g smör
  • 1 dl rostad salt mandel

Kycklingben i ugn med blomkål och vindruvor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Allt på en plåt med spännande smaker av blomkål och vindruvor. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 10 min. Plocka blomkålen i buketter. Skala och klyfta potatisen. Klipp druvorna i mindre klasar.
  2. Lyft ut ugnsplåten och fördela blomkål, vindruvsklasar och potatis runt om kycklingen. Salta allt och hyvla över smör. Rosta ytterligare ca 35 min mitt i ugnen (något längre för klubbor), till en innertemperatur på minst 75°.
  3. Öppna ugnsluckan ca 3 gånger under stekningen för att släppa ut ångan så blir det krispiga ytor. Låt mandlarna rosta med de 5 sista minuterna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per-johan

2020-10-27

Mycket god, vindruvor i maten var en ny upplevelse

Magnus

2019-05-22

Enkelt och jättegott! Kul kombination med druvorna. Håller med.... lite romersk känsla.

Maria

2018-12-09

Väldigt gott och enkelt att göra. Gillades även av barnen 5 och 4 år gamla.

Apicius

2018-03-18

Finns något romerskt över detta enkla men goda recept!

Liknande recept

Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(127)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(164)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(97)