Kyckling i röd curry

Kyckling i röd curry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Krämig röd curry med kyckling är en smakrik och god gryta, perfekt att laga till middag.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olja
  • 2 msk röd currypasta
  • 800 ml kokosgrädde (2 burka à 400 ml)
  • 600 g grönsaker i bitar, t ex morötter, broccoli, blomkål, sockerärtor
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 lime, pressad saft
  • Till servering:
  • 600 g kycklinglår, frasigt stekta med skinn
  • jasminris, limeklyftor och koriander
  • strimlad röd chili, eventuellt

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök mjuka i olja i en kastrull. Tillsätt currypasta och stek 2 min till under omrörning.
  2. Häll i kokosgrädde och koka ca 10 min tills curryn tjocknat något.
  3. Lägg i de hårdare grönsakerna först som morot, blomkål, broccoli. Låt koka med ca 3 min. Lägg i de spädare grönsakerna, som sockerärtor, mot slutet.
  4. Tillsätt fisksås och limesaft. Smaka av med salt. Servera med tillbehören

Tips

Låt gärna 1 mortlat citrongräs eller 2 limeblad koka med kokosgrädden för mer citrussmak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Marie

2020-08-30

Enkelt och gott! Lätt att variera med olika tillbehör.

Liknande recept

Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Kyckling i röd curry
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olja
  • 2 msk röd currypasta
  • 800 ml kokosgrädde (2 burka à 400 ml)
  • 600 g grönsaker i bitar, t ex morötter, broccoli, blomkål, sockerärtor
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 lime, pressad saft
  • Till servering:
  • 600 g kycklinglår, frasigt stekta med skinn
  • jasminris, limeklyftor och koriander
  • strimlad röd chili, eventuellt

Kyckling i röd curry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Krämig röd curry med kyckling är en smakrik och god gryta, perfekt att laga till middag.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök mjuka i olja i en kastrull. Tillsätt currypasta och stek 2 min till under omrörning.
  2. Häll i kokosgrädde och koka ca 10 min tills curryn tjocknat något.
  3. Lägg i de hårdare grönsakerna först som morot, blomkål, broccoli. Låt koka med ca 3 min. Lägg i de spädare grönsakerna, som sockerärtor, mot slutet.
  4. Tillsätt fisksås och limesaft. Smaka av med salt. Servera med tillbehören

Tips

Låt gärna 1 mortlat citrongräs eller 2 limeblad koka med kokosgrädden för mer citrussmak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Marie

2020-08-30

Enkelt och gott! Lätt att variera med olika tillbehör.

Liknande recept

Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)