Kryddsill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.61 (18 betyg)

En klassisk sill kryddad med nejlika, kryddpeppar och svartpeppar.

Tillagningstid: 10 minuter + 1-2 dygn i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 tsk hel nejlika
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 420 g inläggningssill urvattnad
  • 1 rödlök, i ringar
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Mortla kryddorna grovt. Koka en lag på ättika, socker, vatten och kryddor. Låt svalna.
  2. Lägg sill, lök och lagerblad i en burk. Slå på lagen och sätt på ett tättslutande lock. Låt dra i kylen 1-2 dygn.

Tips

Sillen håller sig fint i kylskåpet minst två veckor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia Samuelsson

2015-12-18

tredje året jag gör sill efter detta recept och jag kan bara ge det högsta betyg. :-)

Kurt-Arne

2011-12-13

Skall det bara vara ett kryddpepparkorn ellerska det vara mer?

Liknande recept

Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 tsk hel nejlika
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 420 g inläggningssill urvattnad
  • 1 rödlök, i ringar
  • 2 lagerblad

Kryddsill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.61 (18 betyg)

En klassisk sill kryddad med nejlika, kryddpeppar och svartpeppar.

Tillagningstid: 10 minuter + 1-2 dygn i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla kryddorna grovt. Koka en lag på ättika, socker, vatten och kryddor. Låt svalna.
  2. Lägg sill, lök och lagerblad i en burk. Slå på lagen och sätt på ett tättslutande lock. Låt dra i kylen 1-2 dygn.

Tips

Sillen håller sig fint i kylskåpet minst två veckor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia Samuelsson

2015-12-18

tredje året jag gör sill efter detta recept och jag kan bara ge det högsta betyg. :-)

Kurt-Arne

2011-12-13

Skall det bara vara ett kryddpepparkorn ellerska det vara mer?

Liknande recept

Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)