Kryddsill

Betyg (1-5):
3.61 (18 betyg)

En klassisk sill kryddad med nejlika, kryddpeppar och svartpeppar.

Tillagningstid: 10 minuter + 1-2 dygn i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 tsk hel nejlika
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 420 g inläggningssill urvattnad
  • 1 rödlök, i ringar
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Mortla kryddorna grovt. Koka en lag på ättika, socker, vatten och kryddor. Låt svalna.
  2. Lägg sill, lök och lagerblad i en burk. Slå på lagen och sätt på ett tättslutande lock. Låt dra i kylen 1-2 dygn.

Tips

Sillen håller sig fint i kylskåpet minst två veckor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia Samuelsson

2015-12-18

tredje året jag gör sill efter detta recept och jag kan bara ge det högsta betyg. :-)

Kurt-Arne

2011-12-13

Skall det bara vara ett kryddpepparkorn ellerska det vara mer?

Liknande recept

Krämig rucolasill

(6)

Kräftsill

(24)

Limeströmming

(0)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(8)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Krämig koriander- och chilisill

(3)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Levain med laxröra

(6)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 tsk hel nejlika
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 420 g inläggningssill urvattnad
  • 1 rödlök, i ringar
  • 2 lagerblad

Kryddsill

Betyg (1-5):
3.61 (18 betyg)

En klassisk sill kryddad med nejlika, kryddpeppar och svartpeppar.

Tillagningstid: 10 minuter + 1-2 dygn i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla kryddorna grovt. Koka en lag på ättika, socker, vatten och kryddor. Låt svalna.
  2. Lägg sill, lök och lagerblad i en burk. Slå på lagen och sätt på ett tättslutande lock. Låt dra i kylen 1-2 dygn.

Tips

Sillen håller sig fint i kylskåpet minst två veckor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia Samuelsson

2015-12-18

tredje året jag gör sill efter detta recept och jag kan bara ge det högsta betyg. :-)

Kurt-Arne

2011-12-13

Skall det bara vara ett kryddpepparkorn ellerska det vara mer?

Liknande recept

Krämig rucolasill

(6)

Kräftsill

(24)

Limeströmming

(0)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(8)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Krämig koriander- och chilisill

(3)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Levain med laxröra

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies