Kryddpanerad stekt fisk

Kryddpanerad stekt fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Fänkålsfrö, vitlökspulver och oregano ger en spännande smak på fisken.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fiskfilé av kolja, hoki, torsk eller lax
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0.5 msk vitlökspulver
  • 0.5 msk oregano
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • Till servering:
  • tzatziki
  • ris, bulgur eller couscous

Gör så här

  1. Dela filéerna i två eller tre bitar. Stöt sönder kryddor och örter i en mortel. Häll kryddblandningen på ett fat och vänd fiskbitarna runtom i blandningen.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek fisken i två omgångar på medlestark värme, 2 minuter på varje sida för tunnare bitar, 3-4 minuter för tjockare.

Servering

Servera med tzatziki och ris, bulgur eller couscous.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katla

2015-04-15

Favoritfisk!

Liknande recept

Spara recept

Quinoasallad med rökt lax

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad makrill med kapriscitronette

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(23)
Kryddpanerad stekt fisk
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g fiskfilé av kolja, hoki, torsk eller lax
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0.5 msk vitlökspulver
  • 0.5 msk oregano
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • Till servering:
  • tzatziki
  • ris, bulgur eller couscous

Kryddpanerad stekt fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Fänkålsfrö, vitlökspulver och oregano ger en spännande smak på fisken.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela filéerna i två eller tre bitar. Stöt sönder kryddor och örter i en mortel. Häll kryddblandningen på ett fat och vänd fiskbitarna runtom i blandningen.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek fisken i två omgångar på medlestark värme, 2 minuter på varje sida för tunnare bitar, 3-4 minuter för tjockare.

Servering

Servera med tzatziki och ris, bulgur eller couscous.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katla

2015-04-15

Favoritfisk!

Liknande recept

Spara recept

Quinoasallad med rökt lax

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad makrill med kapriscitronette

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(23)