
Kryddiga honungsribs
Betyg (1-5):
Kryddiga och goda revben med smak av apelsin, ingefära och chili.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.5 kg kamben
- 200 g klyftad gul lök
- salt enligt beskrivning
- Honungsglaze:
- 0.5 dl flytande honung
- 2 msk tomatpuré
- 3 msk japansk soja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 msk finriven ingefära
- 1 finhackad röd chili
- 1 apelsin, finrivet skal enbart det oranga
Gör så här
- Lägg kamben och lök i en stor kastrull och täck med vatten. Krydda med 1,5 msk salt per liter vatten. Låt småkoka ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225°. Ta upp kambenen och lägg på en ugnsplåt.
Honungsglaze
- Blanda alla ingredienserna till glazen. Pensla kambenen runtom.
- Grilla i mitten av ugnen tills köttet fått en fin grillyta, ca 30 min. Pensla ev fler gånger under tiden i ugnen. Vänd kambenen de sista 10 min så den andra sidan också får grillyta.
Tips

Om man vill förbereda kan man förkoka ribsen och blanda glazen. Förvara i kylskåp. Pensla på den kryddiga glazen och grilla i ugnen strax innan servering.
Liknande recept
Kryddiga honungsribs
Betyg (1-5):
Kryddiga och goda revben med smak av apelsin, ingefära och chili.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg kamben och lök i en stor kastrull och täck med vatten. Krydda med 1,5 msk salt per liter vatten. Låt småkoka ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225°. Ta upp kambenen och lägg på en ugnsplåt.
Honungsglaze
- Blanda alla ingredienserna till glazen. Pensla kambenen runtom.
- Grilla i mitten av ugnen tills köttet fått en fin grillyta, ca 30 min. Pensla ev fler gånger under tiden i ugnen. Vänd kambenen de sista 10 min så den andra sidan också får grillyta.
Tips

Om man vill förbereda kan man förkoka ribsen och blanda glazen. Förvara i kylskåp. Pensla på den kryddiga glazen och grilla i ugnen strax innan servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2013-12-17
Gott recept på revben. Kramis UK
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
arovkar@gmail.com
2013-12-17
Gott recept på revben. Kramis UK