Kryddiga honungsribs

Betyg (1-5):
3.47 (17 betyg)

Kryddiga och goda revben med smak av apelsin, ingefära och chili.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 1.5 kg kamben
  • 200 g klyftad gul lök
  • Honungsglaze:
  • 0.5 dl flytande honung
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 apelsin, finrivet skal enbart det oranga

Gör så här

  1. Lägg kamben och lök i en stor kastrull och täck med vatten. Krydda med 1,5 msk salt per liter vatten. Låt småkoka ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 225°. Ta upp kambenen och lägg på en ugnsplåt.

Honungsglaze

  1. Blanda alla ingredienserna till glazen. Pensla kambenen runtom.
  2. Grilla i mitten av ugnen tills köttet fått en fin grillyta, ca 30 min. Pensla ev fler gånger under tiden i ugnen. Vänd kambenen de sista 10 min så den andra sidan också får grillyta.

Tips

Om man vill förbereda kan man förkoka ribsen och blanda glazen. Förvara i kylskåp. Pensla på den kryddiga glazen och grilla i ugnen strax innan servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



arovkar@gmail.com

2013-12-17

Gott recept på revben. Kramis UK

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(3)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Fish tacos deluxe

(32)

Klassisk lasagne

(66)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Bruschetta med kyckling

(8)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 1.5 kg kamben
  • 200 g klyftad gul lök
  • Honungsglaze:
  • 0.5 dl flytande honung
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 apelsin, finrivet skal enbart det oranga

Kryddiga honungsribs

Betyg (1-5):
3.47 (17 betyg)

Kryddiga och goda revben med smak av apelsin, ingefära och chili.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kamben och lök i en stor kastrull och täck med vatten. Krydda med 1,5 msk salt per liter vatten. Låt småkoka ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 225°. Ta upp kambenen och lägg på en ugnsplåt.

Honungsglaze

  1. Blanda alla ingredienserna till glazen. Pensla kambenen runtom.
  2. Grilla i mitten av ugnen tills köttet fått en fin grillyta, ca 30 min. Pensla ev fler gånger under tiden i ugnen. Vänd kambenen de sista 10 min så den andra sidan också får grillyta.

Tips

Om man vill förbereda kan man förkoka ribsen och blanda glazen. Förvara i kylskåp. Pensla på den kryddiga glazen och grilla i ugnen strax innan servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



arovkar@gmail.com

2013-12-17

Gott recept på revben. Kramis UK

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(3)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Fish tacos deluxe

(32)

Klassisk lasagne

(66)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Bruschetta med kyckling

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies