Kryddiga biffar med tabbouleh

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Färska örter i salladen och kryddiga biffar lyser upp i vardagen. Bra idé med bönor i biffarna!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 burk sköljda kidneybönor (400 g)
  • 300 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • olja till stekning
  • Tabbouleh:
  • 2 dl bulgur
  • 2 finhackade tomater
  • 2 hackade salladslökar
  • 1 finhackad gurka
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Mosa bönorna i en bunke. Tillsätt färs, ägg och kryddor och blanda till en jämn smet.
  2. Forma små pannbiffar och stek dem i olja i en stekpanna 2–3 min per sida.
  3. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt den svalna något. Blanda bulgur med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med tabbouleh och ev. sås.
  4. Servera biffarna med tabbouleh och ev en sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



E

2015-03-23

Jättegoda biffar, jag tog i en gnutta sambal oelek också men hade nog varit lika goda ändå! Bra och gott sätt att dryga ut köttet för att minska sin köttkonsumtion. Jag tror inte någon skulle märkt av bönorna om man inte visste om dem. Jag hade mindre citronsaft till tabbouleh:n också, då jag ofta tycker de blir lite väl syrliga. Men det är nog en smaksak. God annars! Välkomponerad rätt helt enkelt.

Liknande recept

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(21)

Enkel tomatsoppa med grädde

(43)

Älgköttbullar

(12)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Stekt ris med kycklingfärs och curry

(8)

Gulasch med bönor

(23)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 burk sköljda kidneybönor (400 g)
  • 300 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • olja till stekning
  • Tabbouleh:
  • 2 dl bulgur
  • 2 finhackade tomater
  • 2 hackade salladslökar
  • 1 finhackad gurka
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • salt och svartpeppar

Kryddiga biffar med tabbouleh

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Färska örter i salladen och kryddiga biffar lyser upp i vardagen. Bra idé med bönor i biffarna!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa bönorna i en bunke. Tillsätt färs, ägg och kryddor och blanda till en jämn smet.
  2. Forma små pannbiffar och stek dem i olja i en stekpanna 2–3 min per sida.
  3. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt den svalna något. Blanda bulgur med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med tabbouleh och ev. sås.
  4. Servera biffarna med tabbouleh och ev en sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



E

2015-03-23

Jättegoda biffar, jag tog i en gnutta sambal oelek också men hade nog varit lika goda ändå! Bra och gott sätt att dryga ut köttet för att minska sin köttkonsumtion. Jag tror inte någon skulle märkt av bönorna om man inte visste om dem. Jag hade mindre citronsaft till tabbouleh:n också, då jag ofta tycker de blir lite väl syrliga. Men det är nog en smaksak. God annars! Välkomponerad rätt helt enkelt.

Liknande recept

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(21)

Enkel tomatsoppa med grädde

(43)

Älgköttbullar

(12)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Stekt ris med kycklingfärs och curry

(8)

Gulasch med bönor

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies