Krispig brysselkålsallad

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

En fräsch sallad med lite lagom tuggmotstånd och frisk smak från pressad apelsin.

Tillagningstid: 15 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 500 g ansad brysselkål
  • 400 g blomkålsbuketter
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 4 msk ljus sirap
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 4 krm malen nejlika

Gör så här

  1. 1. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i brysselkålen och koka 3-4 min. Kyl i iskallt vatten. Plocka loss några av de yttersta bladen på hälften av kålen. Skär kålen i små klyftor och lägg i en skål.
  2. Skiva blomkålsbuketterna supertunt, gärna med mandolin. Lägg i skålen med brysselkål.

Dressing

  1. Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll över grönsakerna. Vänd runt försiktigt och smaka ev av med mer salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kock

2013-12-18

Mandolin är en riv- och skärskiva som kan skiva mycket tunt (för hand). Det går lika bra med tunnaste skivan på matberedare eller dylikt.

Maud

2013-12-18

Ser att de lösa bladen ligger lite snyggt utspridda i salladen. Mandolin är det en kraftigare variant av äggdelare :D

Lotta Geisler

2013-12-17

Vad är MANDOLIN som mat, vet bara hur det låter! (och ser ut)

Lena

2013-12-16

Ser det inte ut som om bladen är med på bilden? Då ska de plockas bort och sedan läggas till - för att det är snyggt kanske.

margareta

2013-12-16

varför ska man plocka bort yttersta bladen endast på hälften av brysselkålen.har jag missat nått?

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 500 g ansad brysselkål
  • 400 g blomkålsbuketter
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 4 msk ljus sirap
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 4 krm malen nejlika

Krispig brysselkålsallad

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

En fräsch sallad med lite lagom tuggmotstånd och frisk smak från pressad apelsin.

Tillagningstid: 15 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i brysselkålen och koka 3-4 min. Kyl i iskallt vatten. Plocka loss några av de yttersta bladen på hälften av kålen. Skär kålen i små klyftor och lägg i en skål.
  2. Skiva blomkålsbuketterna supertunt, gärna med mandolin. Lägg i skålen med brysselkål.

Dressing

  1. Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll över grönsakerna. Vänd runt försiktigt och smaka ev av med mer salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kock

2013-12-18

Mandolin är en riv- och skärskiva som kan skiva mycket tunt (för hand). Det går lika bra med tunnaste skivan på matberedare eller dylikt.

Maud

2013-12-18

Ser att de lösa bladen ligger lite snyggt utspridda i salladen. Mandolin är det en kraftigare variant av äggdelare :D

Lotta Geisler

2013-12-17

Vad är MANDOLIN som mat, vet bara hur det låter! (och ser ut)

Lena

2013-12-16

Ser det inte ut som om bladen är med på bilden? Då ska de plockas bort och sedan läggas till - för att det är snyggt kanske.

margareta

2013-12-16

varför ska man plocka bort yttersta bladen endast på hälften av brysselkålen.har jag missat nått?

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies