Krispig brysselkålsallad

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

En fräsch sallad med lite lagom tuggmotstånd och frisk smak från pressad apelsin.

Tillagningstid: 15 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 500 g ansad brysselkål
  • 400 g blomkålsbuketter
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 4 msk ljus sirap
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 4 krm malen nejlika

Gör så här

  1. 1. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i brysselkålen och koka 3-4 min. Kyl i iskallt vatten. Plocka loss några av de yttersta bladen på hälften av kålen. Skär kålen i små klyftor och lägg i en skål.
  2. Skiva blomkålsbuketterna supertunt, gärna med mandolin. Lägg i skålen med brysselkål.

Dressing

  1. Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll över grönsakerna. Vänd runt försiktigt och smaka ev av med mer salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kock

2013-12-18

Mandolin är en riv- och skärskiva som kan skiva mycket tunt (för hand). Det går lika bra med tunnaste skivan på matberedare eller dylikt.

Maud

2013-12-18

Ser att de lösa bladen ligger lite snyggt utspridda i salladen. Mandolin är det en kraftigare variant av äggdelare :D

Lotta Geisler

2013-12-17

Vad är MANDOLIN som mat, vet bara hur det låter! (och ser ut)

Lena

2013-12-16

Ser det inte ut som om bladen är med på bilden? Då ska de plockas bort och sedan läggas till - för att det är snyggt kanske.

margareta

2013-12-16

varför ska man plocka bort yttersta bladen endast på hälften av brysselkålen.har jag missat nått?

Liknande recept

Fetaostgratinerad broccoli

(132)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Fish tacos deluxe

(32)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Chili sin carne

(39)

Bowl med sashimilax

(4)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g ansad brysselkål
  • 400 g blomkålsbuketter
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 4 msk ljus sirap
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 4 krm malen nejlika

Krispig brysselkålsallad

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

En fräsch sallad med lite lagom tuggmotstånd och frisk smak från pressad apelsin.

Tillagningstid: 15 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i brysselkålen och koka 3-4 min. Kyl i iskallt vatten. Plocka loss några av de yttersta bladen på hälften av kålen. Skär kålen i små klyftor och lägg i en skål.
  2. Skiva blomkålsbuketterna supertunt, gärna med mandolin. Lägg i skålen med brysselkål.

Dressing

  1. Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll över grönsakerna. Vänd runt försiktigt och smaka ev av med mer salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kock

2013-12-18

Mandolin är en riv- och skärskiva som kan skiva mycket tunt (för hand). Det går lika bra med tunnaste skivan på matberedare eller dylikt.

Maud

2013-12-18

Ser att de lösa bladen ligger lite snyggt utspridda i salladen. Mandolin är det en kraftigare variant av äggdelare :D

Lotta Geisler

2013-12-17

Vad är MANDOLIN som mat, vet bara hur det låter! (och ser ut)

Lena

2013-12-16

Ser det inte ut som om bladen är med på bilden? Då ska de plockas bort och sedan läggas till - för att det är snyggt kanske.

margareta

2013-12-16

varför ska man plocka bort yttersta bladen endast på hälften av brysselkålen.har jag missat nått?

Liknande recept

Fetaostgratinerad broccoli

(132)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Fish tacos deluxe

(32)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Chili sin carne

(39)

Bowl med sashimilax

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies